Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Április 22. 06:39, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Újabb 12 beteg életét követelte a koronavírus, tovább nőtt a fertőzöttek száma

Újabb 12 beteg életét követelte a koronavírus, tovább nőtt a fertőzöttek száma

2168-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 12 idős krónikus betegség – közölte a legfrissebb adatokat a koronavirus.gov.hu oldal szerdán.

Újabb 70 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2168-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg. Ezzel 225-re emelkedett az elhunytak száma, 295-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

Komárom-Esztergom megyében nem nőtt keddtől a diagnosztizált fertőzöttek száma.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 049-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 52 702.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1113 ember) és Pest megyében (305) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (181), Győr-Moson-Sopron megye (75), Csongrád megye (57), és Borsod-Abaúj-Zemplén megye (53). Békés megyében (13) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. A Pesti úti idősotthonban az eddigi adatok szerint 284 gondozott fertőzött és 28 elhunyt.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a szakemberek a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Korábbi cikkek:

Dorogon már van diagnosztizált koronavírus-fertőzött

Felajánlásként védőfelszereléseket is kapott az Esztergomi Orvosi Ügyelet

Tízmilliós értékben kapott védőfelszerelést Esztergom

Nagy segítséget kaptak a térség polgárőrei és önkéntes tűzoltói

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.