Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 01. 14:09, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újabb férfiakat gyanúsítanak a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében

Újabb férfiakat gyanúsítanak a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen - az úgynevezett Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya ügyében - eddig négy ember gyanúsítotti kihallgatása történt meg élet és állam elleni bűncselekmények miatt

- közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Mint ismert, a gyanúsítottak az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet hoztak létre, és céljaik elérése érdekében tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül - meg nem határozható számú további személyt megszólítva - közéleti szereplők megölésére hívták fel - emlékeztetett az ügyészség.

A nyomozó ügyészség indítványozta a csoport két vezetőjének letartóztatását, amit a bíróság egy hónapra el is rendelt.

Az ügyészség szerint a csoport szervezettségére utal, hogy - leképezve a demokratikus állami berendezkedést - egyik vezetőjüket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtó hatalom megszervezése volt és egy új "alkotmányt" is megfogalmaztak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a csoport vezetői által hirdetett emberölések végrehajtására többen is jelentkeztek, a tagtoborzás sikeres volt, a gyanúsítottak szándékainak komolyságát jelzi, hogy fegyverek beszerzéséről is egyeztettek.

Az egyik újabb gyanúsítottról azt írták, hogy a férfi kapcsolatba lépett a csoport vezetőivel azzal, hogy legalább öt - hasonlóan radikális nézeteket valló - társával szeretne csatlakozni, és együtt "szeretnének valami értelmeset tenni". A gyanúsított kifejtette azt a nézetét is "tiltakozni kell és el kell menni a fejüket levágni, meg kell haljanak, nincs más!".

Az ügyészség az új gyanúsított őrizetét is elrendelte, a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelésének indítványozásáról pénteken dönt.

Címkék: gyanúsítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.