Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 05. 07:36, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK

Újabb hét baleset útjainkon, köztük Dorogon egy ittasan súlyos

Újabb hét baleset útjainkon, köztük Dorogon egy ittasan súlyos

Egy súlyos, kettő könnyű személyi sérüléssel és négy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt megyénkben az elmúlt 24 órában. A balesetek többsége ezúttal is a járművezetők figyelmetlenségéből adódott.

Elkerülhette volna az ütközést és a mintegy 600 ezer forintos kárt az a 42 éves budapesti asszony is, aki kedden kora este Komáromból az M1-es autópálya felé haladva, bár észlelte az előtte műszaki hiba miatt leállított pótkocsis tehergépjárművet és a mögötte szabályosan kihelyezett elakadást jelző háromszöget, sebességét nem az útiszonyoknak megfelelően választotta meg és hiába fékezett, autójával nekicsúszott a teherautónak. A hölgynek szerencséje volt, sérülés nélkül megúszta az ütközést.

Dorogon az alkohol és a felelőtlenség vezetett egy súlyos balesethez. A 37 éves dorogi férfi több pohár sör elfogyasztása után ült fel segéd-motorkerékpárjára úgy, hogy bukósisakot nem vett fel. kedden délután Dorogon, a Borbála lakótelepen elvesztette uralmát a járműve felett és elesett. Súlyos sérülésekkel szállította kórházba a mentő.

Télen a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Ebben az évszakban a legtöbb problémát a csúszós utak és a romló látási viszonyok okozzák.

Az előrejelzések szerint december 5-én nem, december 6-tól azonban hózáporokra és fagypont alatti hőmérsékletre kell számítani, ezért fokozott óvatossággal kell közlekedni. A száraz és vizes utak hirtelen válthatják egymást, mely körültekintést és fokozott figyelmet kíván. Nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak. A korai sötétedés miatt kiemelt figyelmet kell fordítani a világítóberendezések kifogástalan állapotára.

A gyalogosok külön figyelmet érdemelnek, hiszen ők a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. Mindenkor biztosítani kell a gyalogosok elsőbbségét a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken, és fokozott figyelemmel kell lenni a figyelmetlenül az úttestre lépőkre. Esős, havas időben gyakran képződnek „pocsolyák” az utak felszínén. Ezért esős időben fokozott figyelemmel, és amennyiben lehetséges, a pocsolyák kikerülésével, továbbá a haladási sebesség csökkentésével kell vigyázni a gyalogosokra.

Vigyázzunk, ne járjunk így! (videó)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.