Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Július 04. 08:14, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Újabb kitüntetettjei vannak Esztergomnak

Újabb kitüntetettjei vannak Esztergomnak

Egy Pro Urbe- és három Gönczy Béla-díjat adományozott Esztergom az idei Semmelweis Napon a múlt héten.

Semmelweis Ignác születésnapján az egészségügyi dolgozók, többek között orvosok, mentők, nővérek, szakápolók, asszisztensek, gyógyszerészek előtt tiszteleghettünk. Esztergomban június 29-én rendezett ünnepséget a Várban az önkormányzat, mely átadta az alkalomból a Pro Urbe Esztergomért- és Gönczy Béla-díjakat.

Az eseményen Bánhidy László alpolgármester egyebek között azzal köszöntötte az ünnepség résztvevőit, hogy az egészségügyi dolgozók azok a pótolhatatlan szakemberek, akikkel mindenki találkozik életében többször is, és akik azon fáradoznak, munkálkodnak, hogy meggyógyuljunk és így teljesebb életet élhessünk.

Az idei Semmelweis Napon a Vaszary Kolos Kórház számos szakembere kapott oklevelet, négy esztergomi orvos pedig díjban részesült. Pro Urbe Esztergomért-díjat kapott Söröss Jenő, Gönczy Béla-díjat kapott Gréger Ottília, Bense Tamás és Tőrös Péter.

Pro Urbe Esztergomért-díjat az kaphat, aki szakterületén végzett munkásságával kiemelkedő módon járult hozzá a város gyarapodásához.

A Gönczy Béla – Esztergom Egészségéért-díjat pedig azoknak adományozható, akik szakterületükön végzett munkásságukkal kiemelkedő módon járultak hozzá az egészségügy színvonalának felemeléséhez.

A Semmelweis Napon az ünnepség mellett az egészségügyi dolgozók megemlékeztek a nemrég elhunyt Binder Ágota gyermekorvos és Lassú Imre háziorvos emléke előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.