Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Január 29. 10:02, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újabb munkaterületre becsapódó autót vettek fel – VIDEÓ

Újabb munkaterületre becsapódó autót vettek fel – VIDEÓ

Egy autós nekihajtott a munkaterületen dolgozókat védő teherautóba csütörtökön az M1-esen Tatabányánál.

Csütörtök délelőtt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tatabánya térségében az elválasztósávban dolgoztak a közút szakemberei. A munkákat ütközési energiaelnyelő modul fedezetében végezték. A munkaterület előtt két helyen is előjelezték a terelést, két lépcsőben 100, illetve 80 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben. Az energiaelnyelővel felszerelt narancssárga teherautón ráadásul külön fénytechnika figyelmeztette az autósokat, ezenkívül két változtatható jelzésképű, az autópálya felett található digitális kijelzőn is előre felhívták az autósok figyelmét a munkavégzésre.

„Sajnálatos módon mindezek ellenére egy autós nekihajtott a munkaterületen dolgozó kollégáinkat védő teherautóba. Az energiaelnyelő viszont ellátta funkcióját, így szerencsére nem történt személyi sérülés” – közölte közleményében a közútkezelő.

„Az ilyen esetek miatt indítottuk el néhány éve „Biztonságunk az Ön kezében van” című közlekedésbiztonsági kampányunkat, ugyanis 2000 óta 17 kollégánkat vesztettük el munkavégzés közben, munkaterületen, figyelmetlen autósok miatt. Ráadásul gyakorlatilag hetente történik ehhez hasonló eset a gyorsforgalmi útjainkon. Ezért is kérjük, hogy a közlekedők figyeljék a fentebb is említett előjelzéseket, a munkaterületekre vonatkozóan nem véletlenül vannak kint ezek a táblák és információk, és ami fontos, időben kezdjék el a besorolást az elfogyó sávból” – tették hozzá.

A csütörtöki esetről készült felvétel elérhető ITT: https://www.instagram.com/p/CKnp9DPh1uZ/?igshid=13z4oib2oei7y.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.