Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2021. December 13. 19:13, hétfő | Helyi

Újabb, nagy értékű adományt kapott kórházunk Ehingenből

Újabb, nagy értékű adományt kapott kórházunk Ehingenből

December 10-én, péntek délután érkezett meg a Vaszary Kolos Kórház udvarára az a teherautó, amely az Ehingeni Máltai Szeretetszolgálat adományát szállította az esztergomi kórház számára.

A Paul Guter alapította és vezette Ehingeni Máltai Szeretetszolgálat idén 30 speciális matracot juttatott el Esztergomba, a kórház vezetőségével történt előzetes egyeztetést követően. A kényelmi réteggel ellátott és magas hőfokon mosható huzatú matracok a tervek szerint a traumatológiai és reumatológiai osztályon váltják a régi darabokat.
Az utolsó - Ehingenből érkezett - a kórháznak szánt tárgyi adomány a város által szervezett ünnepélyes keretek között került átadásra 2019-ben.

Az idei szállítmány eredetileg 2020-ban érkezett volna, de a koronavírus-járvány miatti korlátozások és előírások csak most tették lehetővé, hogy testvérvárosunk ajándéka megérkezhessen rendeltetési helyére.

Esztergom nem most kapott először adományt Ehingenből. Paul Guternek szívügye városunk; és egyrészt, mint a Szeretetszolgálat vezetője, másrészt mint az Ehingen-Esztergom Baráti Társaság tagja, évek óta rendszeresen szervez adománygyűjtést, illetve vesz részt a két szervezet Esztergomot támogató munkájában.

Balról: Szódáné Kükedi Éva, az Esztergom-Ehingen Baráti Társaság alapítója,nyugalmazott vezetője, Csonki Tünde osztályvezető főnővér, dr. Német Ferenc kardiológus főorvos, Srutek Gabriella ápolási igazgató.Mitruné Zsadányi Noémi főnővér helyettes a 2019-es átadáson.

A Baráti Társaság tagsága, valamint nyugalmazott vezetője és megalapítója, Esztergom diszpolgára, Dr. Wolf Brzoska és a jelenlegi vezető Rosi Schaupp szintén elkötelezettek városunk irányába.

A két szervezet közel 30 esztendeje segíti az esztergomi rászorulókat a helyi intézményeken keresztül.

Így kapott 2 millió forintot a Máltai Játszótér, jelentősebb anyagi támogatást vagy tárgyi eszközöket a Montágh Imre Speciális Iskola, illetve több alkalommal is városunk kórháza.
Juttattak már el Szent Rita Otthon gyermekekei részére is különféle egészséget segítő tárgyakat és anyagi segítséget az otthon bútorozásához.
Többször küldtek élelmiszer vásárlásra anyagi támogatást az advent idején adományt gyűjtő szervezeteknek, de nevükhöz fűződik a 2000-ben az Erzsébet park bejárata előtt lévő Sissy szobor felállítása is. A testvérvárosunk fent említett szevezeteivel történő együttműködést a kezdetektől kezdve hosszú évekig Szódáné Kükedi Éva az Esztergom-Ehingen Baráti Társaság alapítója és nemrég nyugalmazott vezetője koordinálta, aki a mostani átadást szervezte és annak megérkezésekor is jelen volt.

Szódáné Kükedi Éva

Borítókép: Balról: Paul C Guter, az Ehingeni Máltai Szeretetszolgálat vezetője, dr. Herold Rita, kardiológus főorvos, Srutek Gabriella ápolási igazgató, Brigitte Scheins az Ehingeni Máltai Szeretetszolgálat helyettes vezetője 2019-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 15:06, kedd | Helyi

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2022

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

2022. Május 24. 09:49, kedd | Helyi

Munkagéppel emeltek meg két autót Esztergomban, amíg kilopták a katalizátorukat

Pár tízezer forintot kaptak a lopott alkatrészekért.

2022. Május 24. 09:37, kedd | Helyi

Zivatarok miatt figyelmeztetés van érvényben

Csapadékból nem lesz hiány az elkövetkező órákban, ugyanis országszerte zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható.

2022. Május 23. 16:22, hétfő | Helyi

Ultrafutóversenyen lettek bajnokok a dorogi Richteresek

Május 21. és 23. között első alkalommal rendezték meg a Runionhoz tartozó egyesületek a MyWay240 elnevezésű ultrafutóversenyt. A Balatont megkerülő versenyen a dorogi Richteresek nyerték meg a csapat-bajnoki címet!