Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 16. 12:38, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotók: MTI/Mihádák Zoltán

Újabb részletek az autóval Dunába guruló férfi tragédiájáról!

Újabb részletek az autóval Dunába guruló férfi tragédiájáról!

Súlyos betegségben szenvedett a férfi, aki meghalt miután begurult egy kocsival a nagymarosi kikötőnél a Dunába. Testvére szerint öccse engedhette ki a kéziféket.

A Dunába csúszott egy autó a nagymarosi kompátkelőnél vasárnap. A kocsi utasa, egy 39 éves, mozgássérült férfi nem tudott kiszállni a járműből, életét pedig már nem tudták megmenteni – írtuk korábban.

A Bors újabb részleteket tudott meg az esetről, megszólaltatta ugyanis az elhunyt férfi testvérét.

Mint a 44 éves V. Csaba elmondta: „végstádiumos öcsém engedte ki a kéziféket”.

A férfi aznap vette fel öccsét a közeli bentlakásos otthonból, hogy közös programot töltsenek el. A kompkikötőnél ételt és kávét rendelt, ekkor történt a tragédia.

„Az ételt már megrendeltem, egy kávét akartam még inni, amikor meghallottam, hogy elindult a víz felé az autó. A kéziféket behúztam, a testvérem engedte ki. Egyből utánaszaladtam, de addigra már bent volt a vízben. Próbáltam lemenni a víz alá, hogy kiszabadítsam a biztonsági övből, de nem jártam sikerrel. Közben egy fiatal odasietve kinyitotta a hátsó ajtót, amitől beömlött a víz és elsüllyedt az egész” – részletezte a kamionosként dolgozó férfi.

Öccse súlyos autoimmun betegségben és epilepsziában is szenvedett. Nyolc éve már csak tolószékkel tudott közlekedni. Ezek miatt Zoltán már korábban is többször megpróbált önkezével véget vetni az életének.

„Azt láttam rajta, hogy nem fogta fel a helyzet súlyosságát. Annyit mondott, „basszus”, aztán teljesen elmerült. Nem gondolom, hogy szándékosan akart véget vetni az életének, véleményem szerint ennyire már nem volt tudatánál. Sokkal jobban kellett volna figyelnem, de sajnos máshol nem tudtam leparkolni. Régen találkoztam vele és elfelejtettem a szükséges óvintézkedéseket” – mondta a megtört testvér a Borsnak.

Az eset után a rendőrök lefoglalták a kocsit, Csaba jogosítványát elvették, és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT