Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 22. 07:44, péntek | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Illyés Tibor

Újabb segélyszállítmányokat indítanak Kárpátaljára katolikus szervezetek

Újabb segélyszállítmányokat indítanak Kárpátaljára katolikus szervezetek

Újabb segélyszállítmányt indít Kárpátaljára az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja,

a Katolikus Karitász pedig öt kisbusznyi tartós élelmiszert és gyógyszert küld a térségbe az ukrajnai háború miatt létrehozott ingyenkonyhák támogatására.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központjának kilenc kisteherautóból, kisbuszból álló konvoja péntek hajnalban indul Kárpátaljára. Az MTI-t arról tájékoztatták, hogy a segélyszállítmányt a szervezet munkatársai, önkéntesek - köztük két pap és két diakónus - kísérik, összesen 18-an.

A szállítmányt és a kísérőit csütörtök este a budapesti Szent István-bazilikában, szentmisén áldották meg.

A Katolikus Karitász öt kisbusznyi élelmiszert és gyógyszert indít Barabásról Munkácsra, Aknaszlatinára és Kőrösmezőre, az újabb adománnyal kárpátaljai ingyenkonyhákat támogatnak.

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták, a háború kitörésétől kezdve segítenek a menekülteknek a határ menti barabási menekültponton, valamint Kárpátalján a menekültszállásokon, a kórházakban, az ingyenkonyhákon, az árvaházakban, de segítenek a magukra maradt kisgyermekes családoknak és időseknek is.



Hozzátették: újabb segélyszállítmányukkal - amely öt kisbusznyi tartós élelmiszerből, gyógyszerből és vitaminokból áll - a Munkácsi Karitász által működtetett konyhákat támogatják. Kiemelték, a 13 ingyenkonyha fenntartása már eddig sem volt könnyű feladat, most azonban a tartós élelmiszerek megnövekedett árai miatt szinte lehetetlenné vált.

Emlékeztettek arra: a Katolikus Karitász rendszeresen támogatja a Munkácsi Karitász területén működő konyhákat, a háború kezdete óta csaknem 70 alkalommal juttatott el számukra alapanyagokat, valamint egyéb, főzést nem igénylő tartós élelmiszert. Most a húsvéti ünnepek alkalmával kiosztott élelmiszercsomagokat pótolják, és az ingyenkonyhák további támogatására küldenek segítséget a kárpátaljai térségbe.

Hozzátették: az ingyenkonyhák működtetésének támogatása a továbbiakban is kiemelt célja a Katolikus Karitásznak, ehhez mind tartós élelmiszert, mind további mikrobuszokat juttatnak el Kárpátaljára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára