Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Szeptember 15. 08:41, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

Újabb utcával folytatódik az útfelújítási program Esztergomban

Újabb utcával folytatódik az útfelújítási program Esztergomban

A Helischer utcával folytatódik Esztergom útfelújítási programja. A Dobogókői úton pedig megújul a járda.

A munkálatok ideje alatt a Mária Valéria hídról csak a Nagy-Duna sétányon keresztül lehet majd elérni a városközpontot. Szintén a napokban kezdődik a városban a Dobogókői úton a járda felújítása a Terézia út és Sugár út közti szakaszon.

Hétfőn, szeptember 18-ám kezdődik meg a Helischer utca átépítése. A kivitelező Strabag Zrt. tájékoztatása szerint a PPKE Vitéz J. Gyakorló Általános Iskolában folyó építési munkák ideje alatt az építő anyagok beszállítása a Gőzhajó utca felől biztosított lesz, a gyakorló iskolán belül a közlekedés egy egyirányú úttal és a kijáráshoz új kapuval lesz megoldva.

A közlekedés szempontjából kiemelten fontos információ, hogy a Helischer utca kiépítésének ideje alatt a Táncsics Mihály utca ideiglenesen a termálfürdő bejáratától egyirányúsításra kerül a Mária Valéria híd irányába és az egyirányú utca bal oldalán megengedett lesz a parkolás. A Táncsics Mihály utcára a Mária Valéria híd felől a behajtás megtiltásra kerül és a Nagy-Duna sétány felé lehet a városközpontot megközelíteni.

Az építési munkák várhatóan 2017. október végéig fognak tartani. A kivitelező arra kéri az utcában lakókat, hogy a munka megkezdésének idejéig az utcát tegyék szabaddá és a gépkocsikat vigyék ki az utcából.

Megújul a járda a Dobogókői úton
A napokban kezdik meg a Dobogókői út járdájának felújítását a Terézia út és Sugár út közti szakaszon. A járda meglévő burkolatát elbontják, új zúzott kő alapot készítenek, amelyre előre gyártott, Piazza térkő elemekből álló burkolat kerül.

Kapcsolódó cikk:
Megújul a Dobogókői út legrosszabb szakasza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT