Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. December 05. 07:12, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem/MTI

Újra autózhatunk Dobogókő felé – felszabadult az út

Újra autózhatunk Dobogókő felé – felszabadult az út

Több mint háromnapos lezárást követően a közút, az erdészet és a katasztrófavédelem együttes munkájának köszönhetően sikerült megtisztítani az Esztergomot Dobogókővel összekötő 1111-es utat.

Az utat hétfő óta nem lehetett használni, mert az ónos eső miatt jégpáncél alakult ki rajta, és a környező fák olyan mértékben eljegesedtek, hogy közülük nagyon sok kidőlt a jég súlyától, nem egy fa gyökerestől fordult ki a földből és esett az útra. Az utat három napon át tartó folyamatos, megfeszített munka árán sikerült megtisztítani. A közlekedést akadályozó fákat eltávolították, a közút felsózta az utat, így az autósok újra birtokba vehetik a két település között vezető utat.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt közölte, hogy több mint háromnapos lezárást követően a közút, az erdészet és a katasztrófavédelem szakembereinek köszönhetően sikerült megtisztítani a 1111-es utat, a közúti forgalom számára azonban egyelőre csak a Pilisszentkereszt – Pilisszentlélek – Esztergom útvonalat nyitották meg – közölte az MTI. Hozzátéve, hogy Dobogókőre vezető 11115-ös útra kizárólag a település lakói hajthatnak be a lakcímkártya felmutatása után - tették hozzá.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője elmondta: az országban már csak a dobogókői és lajosforrási bekötőúton számíthatnak teljes útzárra a közlekedők. Mindkét mellékúton folyamatosan dolgoznak szakembereik a katasztrófavédelem és az erdőgazdaság munkatársaival - hangsúlyozta.

Fotón: a Pilis mentőcsapat tagjai december 4-én Dobogókőn, ahol az ónos eső után a jég súlyától fák dőltek ki és faágak szakadtak le. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.