Városlista
2022. május 22, vasárnap - Júlia, Rita

Hírek

2020. Július 13. 11:59, hétfő | Helyi
Forrás: (x)

Újra divatban jöttek a szabadidőruhák

Újra divatban jöttek a szabadidőruhák

Ami évekig ciki volt, az az utóbbi néhány évben visszaszivárgott a trendi divatőrületek közé: a szabadidőruhákról, illetve a szabadidőanyagból készült ruhákról beszélünk.

A világsztár énekes, Justin Bieber is ezekre esküszik.

Justin Bieber is szabadidőben feszít

A szabadidő, mint ruhaanyag népszerűsége sokáig a béke feneke alatt volt, ám nem kis bravúrral sikerült azt visszahozni a legnépszerűbb trendek közé. Ez annak köszönhető, hogy a szabadidőanyag minősége javult, illetve immár olyan divatos mintákban is kapható, amelyet bátran felvesznek a fiatalok. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az egyik legkényelmesebb szövetről beszélünk, hamar összeáll, hogyan tudott visszatérni a „mélyből”. A szabadidőszettek rendre visszaköszönnek az utcán, ráadásul olyan hírességek is bátran magukra öltik, mint a világhírű amerikai énekes, Justin Bieber és felesége. Ami a modelleket illeti, lehet testre simuló és szándékosan túlméretezett, mindkettő előfordul a kínálatban. A mintákat tekintve a letisztultság legalább olyan menő, mint a feltűnő anyagok. Az otthoni heverészéshez eddig is alkalmas volt a szabadidőanyagból készült ruha, napjainkban azonban az utcán viselni sem ciki, sőt… A kecsesebb szabású, visszafogottabb színű termékekhez egy elegáns kabát illik, ráadásul a bokacsizmával is jól párosítható.

Sportoláshoz is jó a poliészter

A sokoldalú poliészter szintén választható hasonló összefüggésben, főleg gyapjúval, pamuttal ötvözve. Ezt az anyagot leginkább az alkalmi ruháknál, az öltönyöknél és a kosztümöknél alkalmazzák, ám sportruházati célokra is kiváló, így jól párosítható egy szabadidővel. Mivel alig vesz fel nedvességet, kiemelten kopásálló és nehezen szakad, az aktív sportoláshoz tökéletes, ráadásul nem is gyűrődik, ezért a vasalásával sem kell bajlódni. Lehet, hogy elsőre bátortalan az ember, ha rá akarja magát venni a modern szabadidődivatra, de egy kis internetes kutatómunkával hamar megtalálni, milyen egy jelenleg trendi összeállítás. Ha pedig ehhez megvan a tökéletes anyag, egyedi megoldások is könnyedén megvalósíthatók.

Fotó: View Apart / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 13:57, vasárnap | Helyi

Maurer Dóra munkája borítja őszig a bécsi Ringturmot

Bécs második legmagasabb, huszonhárom szintes épületén 2006 óta jelennek már meg műalkotások.

2022. Május 22. 10:05, vasárnap | Helyi

Itt a hivatalos jelentés, ennyi majomhimlő-fertőzöttet azonosítottak eddig

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közlése szerint eddig tizenegy országból jelentettek majomhimlős megbetegedéseket, Svájcban és Izraelben szombaton azonosították az első eseteket.

2022. Május 21. 11:30, szombat | Helyi

Sic Transit Folk Műhely - Trianon 102 koncertje

A Sic Transit Folk Műhely koncertje a trianoni megemlékezések sorában különlegesnek ígérkezik.

2022. Május 21. 10:53, szombat | Helyi

Múzeumok Éjszakája 2022 Esztergom

Az esztergomi közgyűjtemények és közművelődési intézmények, galériák is csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz.