Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Május 25. 09:08, kedd | Sport
Forrás: MX Track

Újra dobogós lett Gál Lili

Újra dobogós lett Gál Lili

Május 22-23-án rendezték meg Piliscséven a II. Magyarország Nyílt Nemzeti CL4 Offroad Motoros Iskola Motocross Bajnokságot.


Rendkívül erős nemzetközi mezőny részvételével került sor az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb versenyére Piliscséven. A magyarok mellett venezuelai, cseh, szlovák, osztrák, szlovén és román versenyzők küzdöttek meg egymással. A versenyt a hatályos kormányrendelet rendelkezései értelmében hosszú idő óta először már nézők előtt rendezhették meg.

A legendás piliscsévi dombok és a zuhogó eső miatt felázott pálya a szokottnál is nagyobb kihívást jelentettek a versenyzőknek.
A szervezők munkáját dicséri, hogy az egész napos esőzés ellenére a pálya sokáig „állta a sarat” és csak az utolsó futamok közül kellett kettőt törölni. A nehéz terep és időjárási viszonyok alaposan próbára tették a versenyzőket, olyannyira, hogy a második futamot a 21 fős mezőnyből csak 10-en tudták befejezni.

A női Women Open kategóriában is nagy küzdelmet vívtak a lányok egymással és a pályával. A durva megmérettetésen Esztergom egyik büszkesége, Gál Lili hihetetlen elszántsággal és remek teljesítménnyel végül a dobogó harmadik fokára motorozta fel magát, ami ebben az erős mezőnyben és a mostoha időjárási viszonyok között csodálatos eredmény a fiatal versenyzőtől.

Lili a következőket írta Facebook oldalán a versenyről:

„Szerintem a képek sok mindent elárulnak, nem volt egyszerű az biztos! A hazai pálya előnye nem igazán tud kijönni ilyen körülmények között, de nagyon örülök, hogy sikerült ismét elcsípnem a dobogót egy ilyen erős nemzetközi mezőnyben! Így utólag fantasztikus élmény volt, de most a pálya és a motocross is kimutatta a foga fehérjét! Köszönöm a cseh csapatfőnökömnek Evžen Zadražil, hogy meglátogatott, a cseh lányoknak, hogy elhozták a tempót Viktorie Lohniská, Aneta Čepeláková #26, Kristýna Vítkovic Vítková, Romániából Stefania Bancila, Aida Ioana Cojanu.... és MAGYAR lányoknak, akik vállalták ezt a kemény kihivást! Nem titok és sokan láttátok is, de én is sírva jöttem le a pályáról, de mégis újra visszamegyek!!! Pávli Horák várom a fotókat Köszönöm a rengeteg munkát a csapatomnak MAMI Team FEHÉR-nek és természetesen edzőmnek Balázs Déczi -nek!
Apáék meg hozták a formájukat Zoltán Pergel-lel a szervezés terén!
Jövő héten folytatjuk Nemesbiken!”

Gratulálunk Lili!

Fotók: Gál Lili Facebook/ István Lehotzky

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.