Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 31. 19:00, szerda | Helyi
Forrás: ITE

Újra hódítanak a Retro játékok!

Újra hódítanak a Retro játékok!

A mai korszerű világban rengeteg kisgyerek úgy nő fel, hogy az okos telefont, vagy éppen a tabletet nyomja. A sok modern játék pedig el is tereli figyelmüket az igazi, kézzel fogható játékokról.

Most azonban úgy tűnik, minden gyerek újra megtapasztalhatja azt, milyen érzés volt régebben gyereknek lenni!2018-ban ugyanis várhatóan újra a Retro játékok fognak hódítani! Ha a 80-as, 90-es években voltunk gyerekek, biztosan ismerős lesz jó néhány játék, amit be fogok most mutatni. Ki ne emlékezne a zöld, műanyag ugráló békára, vagy a tologatós kirakós puzzle-ra? Olyan gyerek sem létezett akkoriban, aki ne játszana mindennap dominóval, vagy búgócsigával.

Emlékezetünkben még élénken élnek azok a pillanatok, mikor ezekkel a darabokkal játszottunk önfeledten, akár órákon keresztül.

Retro csocsóasztal
Manapság a gyerekek már azt se tudják mi az a csocsó és hogyan kell játszani! Pedig régen nem is létezett olyan kisgyerek, aki ne imádta volna. Úgy tűnik sokan visszasírták ezt az időszakot, hiszen a boltokban és az online piacon újra kapható az az igazi régi stílusú csocsóasztal, amivel még mi játszottunk. A játék visszaadhatja gyermekeinknek azt az izgalmat, amit számunkra is okozott. A labda lökdösése, a bábuk forgatása garantáltan szép emlékeket fog előidézni bennünk!

Tamagotchi
Magyarországra is újra berobbant a régi idők nagy őrülete, a Tamagochi. Senki nem volt menő, akinek nincs ez a játék a zsebébe és folyamatosan etettük és gondoztuk a kis virtuális kedvencünket. A kis kulcstartó méretű, tojás alakú játékot akárhova magunkkal tudtuk vinni, a játék célja pedig egyértelműen azt volt, hogy gyerekek megtanulják a gondoskodás fontosságát. Persze így is sűrűn meghalt a kis állatunk, de szerencsére a legtöbb játékon volt egy újraélesztő gomb. Sokat kellett vele játszani, táncoltatni, tornáztatni, etetni és fürdetni. Ha pedig valamiért beteg lett, gyorsan meg kellett gyógyítani. Ha szépen gondoskodtunk róla, akkor szemünk láttára nőhetet meg a kis állatunk.

Retro társasjátékok újra a boltok polcain!
Több társasjáték is újra a boltok polcaira fognak kerülni, mellyel anno, kiskorunkban sokat játszhattunk. Ezzel mindenképpen arra ösztönzik a gyerekeket, hogy néha letegyék az okos telefont és leüljenek igazi, kézzel fogható társast játszani barátaikkal, testvéreikkel. Ez az a program, mely garantáltan az egész család kedvence lesz! Ki ne emlékezne az igazi régi, Gazdálkodj Okosan! Társasjátékra? Ám az is szép emlékek voltak, amikor vasárnap délután a család leült és együtt játszott a Mesék Titkával.

Újra Menő a Tetris!
Ez az a játék, ami vagy mindenkinek volt, vagy ha nem is volt, nagyon irigyek voltunk társainkra, akik megkaphatták. Arany és ezüst, ritkán fekete változatban volt kapható és körülbelül az 1900-as évek elején robbant be hazánkba is. Több játék is található volt rajta és a szülők nagy örömére a játék hangja szabályozható volt, hiszen egy idő után nagyon idegesítette őket. Szerettük elvinni a suliba is, ám sokszor elkobozták a tanárok, ha óra közbe elővettük a pad alatt.

Címkék: játék, retro

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.