Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Január 17. 07:44, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Újra itt a hó, baleset nem akadályozza a forgalmat

Újra itt a hó, baleset nem akadályozza a forgalmat

Hajnal óta ismét havazik megyénkben és várhatón napokig ez lesz a jellemző. Az utak jelenleg járhatók, de havasak, latyakosak, ezért fokozott óvatossággal kell közlekedni. Baleset egyelőre nem akadályozza a forgalmat.

Hajnal óta ismét havazik Komárom-Esztergom megyében és az előrejelzések szerint napokig ilyen marad az idő. Főként Oroszlány területén intenzív a havazás. Az utak járhatók, de havasak, latyakosak, ezért fokozott óvatossággal kell közlekedni. Baleset a megyében nem akadályozza a forgalmat, az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel és három anyagi kárral járó közlekedési balesetnél intézkedtek a rendőrök.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a Dunántúl középső és északnyugati részén a déli órákig további erős havazás várható. Ezt követően ugyan gyengül az csapadékintenzitás, de a szél tovább erősödik a térségben. A lehulló friss hó mennyisége a Nyugat-Dunántúl, Veszprém és Somogy megye északi részén várhatóan meghaladja a 20-25 cm-t, de helyenként elérheti a 30-40 centimétert is. A nyugat-dunántúli régióban, majd estétől ettől keletebbre is (főként Veszprém és Somogy megye) hófúvást eredményez az élénk, erős (30-50 km/h) északi szél. Késő estétől már viharos (60 km/h-t meghaladó) szélre és magas hótorlaszok kialakulására is számítani lehet főként Vas megyében és a szomszédos térségekben. A Duna-Tisza-közének nyugati részén, Pest megyében, illetve az Északi-középhegység nyugati felén jellemzően 4 centiméter, a Duna vonalához közelebbi területeken (Bács-Kiskun megye északnyugati része, Pest megye nyugati fele) helyenként 4-8 cm friss hóréteg is hullhat, de ez részben elolvadhat délutánra. Keletebbre számottevő friss hó nem várható.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a megyében tapasztalható útviszonyok miatt fokozott óvatosságra inti a közlekedésben résztvevőket. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsanak a szokottnál is nagyobb követési távolságot és haladjanak lassabban a csúszós utakon. Felhívja a hatóság továbbá a figyelmet a világítóberendezések és a biztonsági öv használatának fontosságára. Útnak indulás előtt készítsenek az autóba szükség esetére hólapátot, meleg takarót, forró teát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.