Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Október 07. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Újra kapnak segítséget az esztergomi diákok - Ismét lesz Bursa Hungarica

Újra kapnak segítséget az esztergomi diákok - Ismét lesz Bursa Hungarica

Idén ismét csatlakozik Esztergom a Bursa Hungarica programhoz.

A pályázók maguk töltik fel adataikat az EPER-Bursa (Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer) rendszerbe. A feltöltést követően kinyomtatott és aláírt pályázati űrlap benyújtásával jelentkezhetnek a támogatásra az önkormányzatnál.

A pályázatok benyújtási határideje 2017. november 7. A települési önkormányzat az EPER-Bursa rendszerben érkezteti, ellenőrzi, elbírálja a beérkezett pályázatokat és bírálati döntését a rendszerben december 7-ig rögzíti. A pályázat csak a kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt érvényes. A határidőn túl benyújtott vagy formailag nem megfelelő pályázatokat kizárják.

Pályázók köre:
Az ösztöndíjban kizárólag a települési önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkezők részesülhetnek.

Az "A” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű képzésben (nappali munkarendben), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A "B" típusú pályázatra azok az önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű (a 2017/2018. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett) pályázók jelentkezhetnek, akik a 2018/2019. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni. A "B" típusú pályázatra jelentkezők közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2018/2019. tanévben először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe, és tanulmányaikat a 2018/2019. tanévben ténylegesen megkezdik.

További részletek ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.