Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Március 05. 10:26, kedd | Helyi
Forrás: Sportcsarnok/lvp

Újra kupát nyert Lábatlan az esztergomi legendáról elneveztet tornán

Újra kupát nyert Lábatlan az esztergomi legendáról elneveztet tornán

Lábatlan címvédőként idén is elhódította az esztergomi sportcsarnok legnagyobb hagyománnyal rendelkező kupájának, a Pellinger-tornának a trófeáját vasárnap.

Lezajlott vasárnap a Pézsa Tibor Sportcsarnok legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvénye a Pellinger torna, mely Pellinger Zoltán, a hetvenes évek meghatározó játékosának tiszteletére rendez meg minden évben. Pellinger Zoltán 1983-ban 35 évesen súlyos betegségben ragadta el a halál. Az utolsó éveiben már edzősködött a MIM vasas serdülőinél, ezért mindig ennek a korosztálynak meghirdetve zajlik le ez az emléktorna.

Idén négy csapat, körmérkőzéses rendszerben játszott és küzdött a végső helyezésekért a kupán, melyen a Lábatlan megvédte a tavalyi elsőségét és ügyesen játszva idén is megnyerte a trófeát.

A díjátadáson jelen volt ifjabb Pellinger Zoltán és a legendás Esztergom csapatából játékostársai, régi szurkolók, sőt egykori edzője Osvald Béla is. Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező méltatta Pellinger Zoltán életútját, kiemelve, hogy a sportcsarnok munkatársai, a régi csapattársak, barátok nem engedik a feledés homályába veszni emlékét.

A Pellinger-kupán résztvevő csapatok:

Tát, Lábatlan, Esztergom, Zoltek

Végeredmény:

1. Lábatlan 7 pont
2. Esztergom 5 p.
3. Tát 2 p.
4. Zoltek 1 p.

Különdíj:
Legjobb játékos: Vezér Krisztián (Lábatlan)
Legjobb kapus: Ibos Ferenc (Esztergom)

Pellinger Zoltán
(1948-1983)
1948. május 7. született Táton. A futballt már gyermekkorától űzte, Táton, majd Tokodon. Igazi előrelépést az Esztergom csapatába való igazolása jelentette. 18 éves volt, mikor Esztergomba került és gyakorlatilag élete végéig itt focizott és tevékenykedett, része volt az esztergomi futball fénykorának. Beceneve „Zsuzsi” volt, így szólították a csapatban és sok szurkoló is így ismerte. Három gyermeke született. Csapatával számos sikert ért el, ilyen volt az NB III-as bajnokság megnyerése 1974-ben, vagy az NB II-be való bekerülésük. Halála előtt edzőként a serdülő csapattal foglalkozott és ért el sikereket. Hosszan tartó betegség után 1983. július 14. hunyt el Esztergomban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT