Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2021. Május 03. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő

Újra látogatható a visegrádi Fellegvár

Újra látogatható a visegrádi Fellegvár

A Pilisi Parkerdő Zrt. tájékoztatása szerint védettségi igazolvánnyal és 18 év alattiaknak látogathatóvá vált a visegrádi Fellegvár és a Budakeszi Vadaspark.

Mivel a beoltottak száma elérte a 4 millió főt, a kormány intézkedéseivel összhangban a Pilisi Parkerdő is újranyitotta kedvelt látványosságait. Az aktuális járványügyi szabályok szerint a Parkerdő a következő intézkedéseket hozta annak érdekében, hogy látogatók számára biztonságos legyen a kikapcsolódás:

- A Budakeszi Vadaspark, a Budakeszi Kalandpark és a visegrádi Fellegvár szolgáltatásai kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe.
- A védettségi igazolvány 18 éves kor alatt nem kötelező.
- A védettségi igazolványt a jegyvásárlás során ellenőrzik, kérdéses szituációkban a személyazonosságot igazoló hatósági igazolványt is elkérhetik.
- A Budakeszi Vadaspark állatsimogatóit a járványügyi helyzetre való tekintettel ideiglenesen továbbra is zárva tartják.
- A Budakeszi Vadasparkban a születésnapok, rendezvények, szakvezetések, látványetetések átmenetileg szintén szünetelnek.
- A Budakeszi Vadaspark és a visegrádi Fellegvár teljes területén ajánlott a maszk viselése és mindenkit arra kérnek, hogy tartsák be a másfél méteres védőtávolságot.

Úgy a Budakeszi Vadaspark, mint a visegrádi Fellegvár munkatársai mindent megtesznek, hogy a látogatás gördülékeny és mindenki számára biztonságos legyen, ezért érkezéskor már a parkolóban a parkolóőr is jelzi a behajtóknak, hogy érvényes védettségi igazolványra van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 06. 12:11, csütörtök | Helyi

Itt a „Magyar Róma!” címmel, két útvonalon indítja újra várostörténeti sétáit a Cathedralis Tours

Május 1 és október 30 között hétvégenként pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt a Vízivárost és a Várhegyet, szombaton és vasárnap délutánonként pedig a Szent Tamás-hegyet és történetét ismerhetik meg a résztvevők.

2021. Május 06. 07:46, csütörtök | Helyi

Újra látogatható a dömösi prépostság altemploma

Május 8-tól szervezetten látogatható a prépostság altemploma. A lelkiségi programokra még várni kell, de a vezetett műemléki bemutatás már most szombattól elérhető lesz.

2021. Május 06. 06:28, csütörtök | Helyi

Indulnak a bunker és orchidea túrák

A Duna-Ipoly Nemzeti Park május 8-tól újra megtartja vezetett túráit a Strázsa-hegyen és környékén, amelyekre már most lehet jelentkezni.

2021. Május 05. 08:03, szerda | Helyi

Hagyományos esztergomi Mindszenty-szentmise

Május 8-án, 10.30 órától engesztelő szentmisét mutatnak be az Esztergomi Prímási Bazilikában Tiszteletreméltó Mindszenty József bíboros újratemetésének 30. évfordulóján.