Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2016. Június 22. 07:55, szerda | Helyi
Forrás: mti

Újra próbálkoznak a mobilos nyereményjátékos csalók Esztergom térségében is

Újra próbálkoznak a mobilos nyereményjátékos csalók Esztergom térségében is

Több próbálkozás után ismét régi módszerrel járt sikerrel egy csaló a napokban.

A napokban többen tettek bejelentést a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányító Központjába, akiket a mobil egyenleg feltöltésével kapcsolatos módszerrel csaptak be. Ismeretlen férfi hívta fel őket, aki egy telefontársaság munkatársaként mutatkozott be, és azt állította, hogy nyereményjátékukon 100 ezer forint készpénzt nyert. Persze a nyeremény átvételének feltétele is van: bankautomatán keresztül kell az általa megadott telefonszámra pénzt feltölteni, melyet „természetesen” vissza fognak utalni. Az egyik sértettet teljesen megnyugtatta, aki végül több tranzakció során 30 ezer forintot töltött fel a megadott számra. Az ismeretlen elkövető ügyelt a hivatalos látszatra, például – miközben telefonon keresztül adta az utasításokat a banki tranzakciókhoz – kérte, hogy a bankártya PIN-kódját ne mondja el a hölgy még neki sem, és végig vonalban maradt. Az utalások után azzal búcsúzott áldozatától az elkövető, hogy 20-25 perc múlva érkezni fog számlájára a nyeremény, illetve az addig feltöltött összeg. Az utalás azonban nem érkezett meg, és az a telefonszám sem válaszolt, melyre a pénz feltöltésre került.

Ekkorra már kiderült a sértett számára, hogy a telefontársaság ilyen nyereményjátékot nem hirdetett, így feljelentést tett a rendőrségen.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy ilyen jellegű nyereményjátékot a mobilszolgáltatók nem szerveznek! Ismeretlen telefonálóknak semmilyen körülmények között ne teljesítsék ilyen irányú kérését! Mielőtt bárkinek bármit elhinnének, tájékozódjunk! A telefonos csalók tárháza végtelen. Hivatkoznak például bajba jutott unokára, rokonra, hatalmas nyereményekre. Ezek az emberek kihasználják a segítőkészséget.

A rendőrség kéri, minden hasonló esetben fogjanak gyanút, ne váljanak áldozattá, tájékozódjanak vagy értesítsék a hatóságot az ingyenesen hívható 06-80-555-111/140 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.