Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Március 19. 08:11, kedd | Helyi
Forrás: lvp / Nagy Várostakarítók / fotó: illusztráció

Újra tavaszi nagy várostakarítás

Újra tavaszi nagy várostakarítás

Ismét nagy várostakarítást rendeznek civilek Esztergomban, akik szombaton várják a segítő kezeket azért, hogy megszépülhessen és megszabaduljon a köztereken eldobált szemetektől a város.

Március 23-én, szombaton immár ötödszörre rendezik meg civilek Esztergomban a Nagy Várostakarítást. A lebonyolítás hasonló lesz az eddigiekhez, az önkéntesek külön zsákokban gyűjtik a közterületeken a faleveleket, és külön a szemetet, amelyet kisteherautókkal szállítják a gyűjtőpontokhoz. A munka reggel 9-kor kezdődik és délután 3-ig tart. A résztvevők ezúttal nem szerveznek központi találkozót, a takarítás frekventáltan a Belvárosban, a Kis-Duna parton, a Prímás-szigeten és a Várhegyen zajlik. Emellett várnak mindenkit Kertvárosból és Pilisszentlélekről is, akinek kevés a szó, és tenne is a környezetéért.

Fontos, hogy a mostani takarítás alkalmával nem illegális hulladéklerakókat számolnak fel a várostakarítók, hanem olyan kisebb közterületeket, utcákat tesznek rendbe, ahová a város jelenlegi anyagi helyzete miatt nem jut erőforrás.

Amit a takarításról tudni kell:
- Csak a közterületen fellelhető szemetet gyűjtik össze.
- Eszközökről mindenki maga gondoskodik, kesztyűt, zsákot, lapátot, gereblyét mindenki vigyen magával!
- Fontos, hogy akik avart is gyűjtenek, jól elkülönítve, más-más színű zsákokban helyezzék el a szemetet és a falevelet!
- Aki nem a Kis-Duna part, Prímás sziget, Várhegy területén szedi a szemetet, mindenképpen vissza kell, hogy jelezzen a 30-330-2170-es telefonszámon, hogy a zsákokat még aznap össze tudjuk gyűjteni.

A szervezők egyúttal jelzik, hogy április 22-én, a Föld Napján újabb várostakarítási akciót rendeznek, amelyre cégek, intézmények, iskolák jelentkezését is várják. Ezen az akción a szűntetik meg a polgármesteri hivatal munkatársainak segítségével a Tesco melletti Csalamádéban jelenleg fellelhető illegális hulladéklerakót.

Emellett tavasszal civil kezdeményezésre elindítják a „Fogadjon örökbe közterületet!” programot, melynek keretein belül egyesületek, alapítványok, egy utcában lakók állhatnak össze, hogy egy játszótér, kispark, vagy utcaszakasz folyamatos tisztán tartásáról gondoskodjanak.

A Palatinus tó környékét a jelzések szerint március 30-án teszik rendbe a várostakarítók, így a mostani hétvégén a környéken lakók inkább más területen segítsenek a takarításban.

Infovonal: 06-30/330-2170

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.