Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 13. 09:31, vasárnap | Helyi
Forrás: police.hu

Újra trükkösök járják a megyét

Újra trükkösök járják a megyét

Trükkös csalók és tolvajok bukkantak fel Komárom-Esztergom megyében.

Trükkös csalásokra, lopásokra hívja fel az idősek figyelmét a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Legutóbb egy tatai asszony figyelmét terelték el ismeretlen elkövetők. Három férfi jelent meg a sértett tatai otthonában december 10-én 13 óra 30 perc körüli időben. Egyikük a házba is bement és a nála lévő négy darab 5.000 forintos bankjegy helyett egy 20.000 forintost kért az asszonytól. A hölgy segített, a szekrényéből elővette a spórolt pénzét és kicserélte a bankjegyeket. Pénztárcáját nem tette vissza a helyére, a polcon hagyta. Az ismeretlen elkövető pár perc elteltével visszatért és vizet kért a sértettől az udvaron talált locsolókannába. A tettes ezzel kicsalta az asszonyt a házból, így társa ez alatt észrevétlenül eltulajdonította a pénzt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy idegeneket ne engedjenek be otthonaikba. Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, hiszen ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és mondják el a rendőröknek a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén! Amennyiben ismeretlenek szolgáltató dolgozójaként mutatkoznak be, minden esetben kérjék el igazolványukat!

A rendőrség az idősek családját, közvetlen ismerősit is összefogásra kéri. Ha szükséges, minden nap hívják fel szépkorú rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre és mondják el nekik a rendőrség tanácsait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.