Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2021. December 03. 10:58, péntek | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Újra változik a forgalmi rend Esztergomban

Újra változik a forgalmi rend Esztergomban

Újabb helyeken változik a forgalmi rend, jelent meg ma az Önkormányzat weboldalán. A közlemény szerint két helyszínen kell változásra számítani december 4-től.

A korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül december 4-én, szombaton az alábbiak kerülnek végrehajtásra:

Bánomi út 35-38. közötti útszakasz egyirányú forgalmi rendje. A Bánomi Óvoda előtti meredek útszakasz rendkívül nagy forgalmat bonyolít le, kifejezetten a reggeli és délutáni órákban. A Bánomi útra történő kihajtás érdekében jelenleg időszakos megállási tilalom van érvényben, azonban a kétirányú forgalom így is balesetveszélyes helyzeteket teremt. Az érintett terület felülvizsgálatát követően döntött a Bizottság az utca egyirányúsításáról. A forgalom a Bánomi út felől a Dobó Katalin Gimnázium irányába halad szombattól. Ennek köszönhetően a megállási tilalom megszűnik az utcában, mely további parkolóhelyeket eredményez.

Megállni tilos tábla kihelyezése a Vízimalom utcában. A Vízimalom utca Damjanich János út és Gábor Áron utca közötti szakaszán az úttesten várakozó autók gyakran akadályozták a biztonságos tovább haladást, ezért az úttesten történő megállás, várakozás szombattól nem engedélyezett. Az út mellett mindkét oldalon elegendő hely van parkolásra, a szolgáltató egységek látogatása során ezeket vegyék igénybe.

Az Önkormányzat arra figyelmeztet és kér mindenkit, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.