Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2021. December 03. 10:58, péntek | Helyi
Forrás: esztergom.hu

Újra változik a forgalmi rend Esztergomban

Újra változik a forgalmi rend Esztergomban

Újabb helyeken változik a forgalmi rend, jelent meg ma az Önkormányzat weboldalán. A közlemény szerint két helyszínen kell változásra számítani december 4-től.

A korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül december 4-én, szombaton az alábbiak kerülnek végrehajtásra:

Bánomi út 35-38. közötti útszakasz egyirányú forgalmi rendje. A Bánomi Óvoda előtti meredek útszakasz rendkívül nagy forgalmat bonyolít le, kifejezetten a reggeli és délutáni órákban. A Bánomi útra történő kihajtás érdekében jelenleg időszakos megállási tilalom van érvényben, azonban a kétirányú forgalom így is balesetveszélyes helyzeteket teremt. Az érintett terület felülvizsgálatát követően döntött a Bizottság az utca egyirányúsításáról. A forgalom a Bánomi út felől a Dobó Katalin Gimnázium irányába halad szombattól. Ennek köszönhetően a megállási tilalom megszűnik az utcában, mely további parkolóhelyeket eredményez.

Megállni tilos tábla kihelyezése a Vízimalom utcában. A Vízimalom utca Damjanich János út és Gábor Áron utca közötti szakaszán az úttesten várakozó autók gyakran akadályozták a biztonságos tovább haladást, ezért az úttesten történő megállás, várakozás szombattól nem engedélyezett. Az út mellett mindkét oldalon elegendő hely van parkolásra, a szolgáltató egységek látogatása során ezeket vegyék igénybe.

Az Önkormányzat arra figyelmeztet és kér mindenkit, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjen.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:56, csütörtök | Helyi

Liquid - a SKURC csoport kiállítása a Duna Múzeumban

Január 21-én, pénteken 18.30-kor nyílik az a különleges tárlat, melyben a SKURC képzőművész csoport 8 tagja a víz létezésének és működésének sokfélesége alapján kreálta meg műtárgyait.

2022. Január 20. 09:00, csütörtök | Helyi

75 éve történt a dorogi szénmedence legnagyobb bányaszerencsétlensége

1947. január 20-án 33 bányász halt meg a X-es aknában, a bánya Zsigmondy-mezőn lévő vágatában keletkezett tűzben. Emlékük előtt tisztelegve ma 16.30-kor a sárisápi Bányász temetőben tartanak ünnepélyes megemlékezést.

2022. Január 19. 08:46, szerda | Helyi

Megmenekült a pusztulástól a Csobánka melletti Óratorony-szikla

Az érintettek összefogásával és civil támogatással megmenekült a pusztulástól a Csobánka melletti Oszoly-szikla jelképe, az Óra-torony nevű sziklacsúcs, amely 2020-ra az erózió következtében életveszélyessé vált.

2022. Január 18. 17:37, kedd | Helyi

Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért - Pályázati felhívás 2022.

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is pályázatot hirdet a Környezetvédelmi Világnapra a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.