Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Június 11. 07:47, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Újraindult a Suzuki

Újraindult a Suzuki

Kedden reggel hat órától újra elindította a hétfőn leállított termelést a Suzuki esztergomi gyárában - mondta el az MTI-nek a vállalat kommunikációs vezetője.

Hétfőn állította le termelését az árvíz, illetve az áradás miatti közlekedési akadályoknak köszönhetően az esztergomi Suzuki. Ruska Viktória tájékoztatása szerint mivel a Mária Valéria hídon a gyalogos közlekedés megengedett, a szlovákiai dolgozókat busszal elviszik a hídig, ott gyalog átkelnek az autók elől lezárt Táncsics utcai felhajtón. A két műszakban dolgozó gyárban közel 800 szlovák állampolgár használja naponta az átkelésre a hidat.

A munkások a híd magyar oldalától ismét buszokkal jutnak el a gyárba. A gyárba az alkatrészek beszállítása és a kész autók elszállítása biztosított.

A megyei katasztrófavédelem szóvivője, Stolczenberger Klára az MTI-nek elmondta, az elöntött felhajtót addig nem lehet vízmentesíteni, amíg a víz a csatornahálózaton keresztül utánpótlást kap a Dunából. Amint a vízállás lehetővé teszi, hogy szivattyúzással szárazzá tegyék az útszakaszt, a hidat megnyitják, addig homokzsákokból és pallókból készült útvonallal könnyítik meg a gyalogosok közlekedését.

A megnyitás azóta, mint kiderült, már lehetővé vált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.