Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2018. Augusztus 11. 05:15, szombat | Helyi
Forrás: (x)

Újratöltve – Felvidéki szikvíz, egy csepp életérzés

Újratöltve – Felvidéki szikvíz, egy csepp életérzés

A fröccsre márpedig a legjobb rím a bor és a szikvíz! Korántsem mindegy, melyikből milyen, most utóbbira akad egy jó válaszunk: a Felvidéki Szikvíz.

Egy régi családi vállalkozás éledt újra a napokban a Felvidéken: az egykori nagyapa, Gurbicz Mihály néhai szikvízüzemének mintájára került a boltokba az unoka, Retkes János és a dédunoka, Retkes Rebeka révén a Felvidéki Szikvíz.



A zöld-fehér színvilágú, hagyományos „szódáspalackba” töltött víz nem a ma oly elterjedt ásványvíz, hanem hagyományos szikvíz, amely a jelenleg elérhető legmodernebb technológia használatával készül. A csírátlanított víz mindenféle ásványi anyag, ízesítő hozzáadása nélkül aktívszenes szűrést követően kerül a visszaváltható, így minimális környezetterhelést jelentő palackokba, arzén-, mangán- és ammóniamentesítést követően. A tulajdonosok kiemelt célja, hogy az egyre tudatosabb vásárlói közösség igényeinek eleget tegyenek; a szikvizet választva heti szinten több tízezer, eldobható műanyag palacktól óvják meg környezetünket a vásárlók.
A szikvizet immár hungarikumként jegyzik. Magyarországon népszerűvé válása Jedlik Ányos, felvidéki (szímői) származású feltaláló nevéhez köthető, így a manufaktúra számára adott volt a névválasztás, mely egyszerre jelöli a földrajzi származást és a szikvíz születésének helyét is. A fentieken túl a vállalkozás büszkén vállalja a felvidéki magyar közösséghez való tartozását, s az első visszajelzések alapján a helyi magyar emberek is érzékelik valamint pozitívan értékelik a termék elnevezését és a szlogent egyaránt: Felvidéki Szikvíz, egy csepp életérzés!

A Szőgyénben működő üzemből frissen matricázott járművel szállítják el a frissen készült szikvizet, s elsődleges céljuk, hogy a Felvidék magyar településein – elsősorban a komáromi és érsekújvári járásban – mindenütt elérhető legyen a Felvidéki Szikvíz.
Jelenleg több mint harminc helyen kapható, visszaváltható 1 és 1,5 literes palackos kiszerelésben készülő szikvíz, a viszonteladó helyek listája azonban folyamatosan bővül. A manufaktúra várja a felvidéki boltosok, vendéglátóegységek jelentkezését (felvidekiszikviz@gmail.com, illetve a facebook oldalukon), továbbá arra biztat mindenkit, hogy saját településén keresse a boltokban a Felvidéki Szikvizet.

Az árusító helyek folyamatosan frissített listája elérhető lesz a Felvidéki Szikvíz közösségi oldalon, valamint itt, az Infoesztergom.hu oldalon is, amely a továbbiakban mint a vállalkozás médiatámogatója igyekszik minél több asztalra eljuttatni a szikvizet egyenesen a Felvidékről!

Itt kapható a Felvidéki Szikvíz:

Bátorkeszi – Bernáth Péter élelmiszerboltja
Bátorkeszi - Noszkai pékség
Bátorkeszi –Bátory étterem

Bény – Fő út Kocsma

Búcs – Csillagvár ABC

Dunamocs – Dunamocsi Csárda

Dunaradvány- Konzum plusz élelmiszer
Dunaradvány – Paraszt csárda

Esztergom – Alabárdos
Esztergom – Dohánybolt , Kiss J. Altábornagy Utca 16

Kéménd – Pékség élelmiszerbolt
Kéménd – Dávod Tibor élelmiszerboltja

Köbölkút – Bernáth Ildikó Élelmiszerboltja

Kőhídgyarmat – Kotra Vendéglő

Letkés Ko-Fa élelmiszer

Madar – Mini Sama
Madar – ABC

Marcelháza – Marcelka élelmiszer

Muzsla – Öreg Kocsma

Nána – Hopka Imre élelmiszerboltja

Oroszka – Szelecky Presszó

Párkány – Gödör Pub Pokesz
Párkány – Komp Büfé
Párkány – Vincent Pizzéria
Párkány – Pacifik élelmiszer bolt Nagy Katalin

Perbete – SAS Sukola benzinkút
Perbete – Bernáth Ildikó élelmiszerboltja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.