Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 04. 10:51, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: városháza

Újság, árvízkapu, útfelújítások – ismét napirenden szerepeltek Esztergom ügyei

Újság, árvízkapu, útfelújítások – ismét napirenden szerepeltek Esztergom ügyei

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott július 31-én Esztergom önkormányzata, melyen jó pár napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők.

Az ülésről távol maradt Juhász István, Vígh László, Stámusz Andrea és Sztojka Lajos. Romanek Etelka polgármester pedig a közgyűlés közben csatlakozott, mivel a felvidéki egyházközségek VII. nyári táborának résztvevőit köszöntötte a Bazilikánál.

Esztergom lapja a Zöld-Út kiadásában

Átkerül az esztergomiak által kedvelt városi újság kiadása az önkormányzattól a város in-house Kft.-jéhez. Erről döntött július 31-én a testület. Az újság kiadása az önkormányzat és a Zöld-Út Kft. között fennálló közszolgáltatási szerződés keretében zajlik majd. A képviselők módosító indítványt követően elfogadták, hogy végül a jelenlegi költségekkel adhatja ki az újságot a Zöld-Út Kft.

A cél az átkerüléssel nem a megszüntetés, hanem hogy még jobbá váljon a lap.

600 millió forrás az árvízkapura

Sürgősséggel tárgyalták újra a képviselők az árvízvédelmi gáttal és árvízkapus műtárgyakkal kapcsolatos korábbi döntést. A testület úgy döntött, hogy a 2018/2019-es költségvetésből 600 millió forinttal egészíti ki az árvízkapu költségeit. A vízmű ugyanis sem a mobilgátat, sem a Kis-Duna mederkotrását nem vállalja be saját költségét.

Az árvízvédelemmel kapcsolatban Romanek Etelka polgármester lakossági fórumot tervez a közeljövőben.

Folytatódik az útfelújítási program

Folytatja az önkormányzat útfelújítási programját, melyre a költségvetési átcsoportosítással további összeget biztosítanak a képviselők. A Szent István téri kivitelezéshez csatlakozva 83 méteren megújulhat a Vár utca, és a Dobozi illetve Vár utcák kereszteződése.

Tervek között szerepel még a 11-es főút és a Meggyfás utca közötti 775 méteres útszakasz aszfaltozása, valamint még a Csenkei út és környezetének felújítása, szilárd burkolatúvá tétele is.

Alapítványi támogatások

Ismét anyagi segítséget nyújt Esztergom több alapítványnak is. Erről is döntöttek a képviselők. A Boldog Ceferino Alapítvány nyári táborra 200 ezer forintos támogatást kap, melynek köszönhetően a Simor János utcai szegényházban több mint 100 gyerek vehet részt az augusztus 16-20. közötti táborban.
Mellettük az Esztergom-Kertvárosi Kábeltelevízió Alapítvány 1,5 milliós támogatást kap, segítve ezzel a 25 éve működő SKTV műsorkészítéseit.

Mindemellett döntöttek a képviselők arról is, hogy mégis lesz Nyitott Tanulási Központ Esztergomban. 2019. október 31-ig a Városháza földszintjén bérelhet egy 53 négyzetméteres helyiséget a „Szövetség az életen át tartó tanulásért” szervezet, mely ingyenesen és differenciáltan nyújt oktatást modern oktatástechnikai eszközökkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.