Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Március 24. 16:56, hétfő | Helyi
Forrás: Magyar Közút / fotó: nya. - Oxi

Újul az út Esztergom belvárosában

Újul az út Esztergom belvárosában

Megújul Esztergomban a 11-es út 470 méteres szakasza. A felújításról hétfőn délután sajtótájékoztatót tartott Völner Pál államtitkár a belvárosban. A munkálatok a tervek szerint április közepéig tartanak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos szinten 34 milliárd forint összértékű útfelújítási programja keretében 470 méteren helyreállítja a Budapest-Esztergom-Tát főút esztergomi szakaszát. A bruttó 32,8 millió forint értékű munkálatok várhatóan április közepén fejeződnek be.
A közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelező elvégzi a pályaszerkezet lokális cseréjét, a teljes felületen új kopóréteget épít be, új burkolati jeleket fest fel. A közlekedőknek március 24-től várhatóan április 16-ig félpályás forgalomkorlátozásokra, sebességkorlátozásra, jelzőőrös forgalomirányításra kell számítaniuk az érintett szakaszon.

Újul az út Esztergom belvárosában

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár elmondta: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. három párhuzamosan futó programban országszerte összesen közel 1600 kilométer utat újít fel mintegy 165 milliárd forintból. Komárom-Esztergom megyében idén és jövőre összesen több mint 46 kilométernyi szakaszt hoz rendbe az állami közútkezelő 5 milliárd forintot meghaladó keretösszeggel.

Újul az út Esztergom belvárosában

A szaktárca közreműködésével fokozatosan javulnak az esztergomiak közlekedési lehetőségei. Újraindult és februártól negyedével olcsóbb a vasúti személyszállítás Almásfüzitő és Komárom felé. A fővárosba vezető vasútvonalon idén decemberre befejeződő pályafelújítást villamosítás követi majd. A beruházásoknak köszönhetően itt is korszerű FLIRT-motorvonatok közlekedhetnek majd. Előkészítés alatt áll az esztergomi intermodális csomópont kivitelezése. A Vértes Volán a kórházat és a vasútállomást a közösségi közlekedésbe bekapcsoló helyi járatot indított 2014 elején. Tavaly szeptemberben az országban elsőként indult közösségi kerékpáros rendszer Esztergomban, berendezései kifejlesztését az Új Széchenyi Terv 25 millió forinttal támogatta – tette hozzá az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek:
46 kilométer út újul meg a megyében

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT