Városlista
2024. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2022. Július 29. 08:46, péntek | Belföld
Forrás: MTI foto- pixabay

Ukrajnai háború - Szijjártó: a háborúnak minél előbb véget kell vetni, csak a béke jelent megoldást!

Ukrajnai háború - Szijjártó: a háborúnak minél előbb véget kell vetni, csak a béke jelent megoldást!

A háborúnak minél előbb véget kell vetni, csak a béke jelent megoldást - írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebookon, miután tárgyalt Üzbegisztán elnökének külügyi megbízottjával

Szijjártó Péter a bejegyzésben azt írta, hogy péntek reggel Abdulaziz Kamilovval, Üzbegisztán elnökének külügyi megbízottjával, az Üzbég Nemzetbiztonsági Tanács helyettes főtitkárjával egyeztetett az ukrajnai háborúról és annak következményeiről.
"Egyetértettünk: a háborúnak minél előbb véget kell vetni, csak a béke jelent megoldást. Ez nekünk szomszédos országként különösen is érdekünk" - hangsúlyozta.
Kiemelte, hogy Üzbegisztán számára Magyarország a kulcspartner Európában, a két ország szoros együttműködést alakított ki a Türk Államok Szervezetében is.
Idén ünneplik a két ország közötti diplomáciai kapcsolat felvételének 30. évfordulóját - tette hozzá.
"Üzbegisztán fontos szerepet játszik a nemzetközi terrorellenes küzdelemben, s ezt mi nagyra értékeljük" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 14. 07:49, hétfő | Belföld

A héten csendes, őszi idő várható, több-kevesebb napsütéssel

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel.

2024. Október 14. 07:43, hétfő | Belföld

Magyar Nemzet: Orbán Viktor gazdasági programot hirdetett a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén

Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági programot hirdetett a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén vasárnap Esztergomban.

2024. Október 14. 07:42, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Berlinben tárgyal

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a német fővárosba utazik, ahol részt vesz a Berlini Folyamat 10. csúcstalálkozóján - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Október 13. 08:56, vasárnap | Belföld

Nagy Márton: a gyors bérkonvergencia a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése

A jövő évtől 3-6 százalék között alakulhat a GDP növekedési üteme, ehhez társul a gazdasági növekedésen alapuló gyors bérkonvergencia, ami a kormány egyik új gazdaságpolitikai célkitűzése