Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 11. 12:42, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Ukrajnai tüntetések - A kormányfő tagadja, hogy erőszakkal oszlatnák szét a kijevi tüntetést

Ukrajnai tüntetések - A kormányfő tagadja, hogy erőszakkal oszlatnák szét a kijevi tüntetést

Szó sincs arról, hogy a rendvédelmi szervek erőszakkal oszlatnák szét a Kijev belvárosában zajló tüntetést - jelentette ki Mikola Azarov ukrán miniszterelnök a szerdai kormányülésen.

A politikus szavai szerint "az utakat akarják járhatóvá tenni, hogy a fővárosban visszatérjen az élet a hétköznapi kerékvágásba". Cáfolta, hogy a belügyi egységek könnygázt és egyéb kényszerítő eszközöket vetettek volna be az európai integrációért és hatalomváltásért tüntetőkkel szemben.
Eközben az ellenzéki Haza (Batykivscsina) párt egyik képviselője a Facebook közösségi portálon közzétette, hogy a szerdai rohamrendőri ostrom alatt őrizetbe vett aktivisták közül kilencet szabadon engedtek, a bírósági tárgyalásuk várhatóan csütörtökön lesz. A honatya azt írta, hogy a rendőrségen bántalmazták az őrizetbe vett tüntetőket. Egyiküket korábban el kellett engedniük, mint a többieket, mert miközben a rendőrök verték, elvesztette eszméletét.
Az ellenzéki erők egyik vezetője, Oleh Tyahnibok, a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt elnöke a sajtónak nyilatkozva kijelentette: az ellenzék nem zárja ki, hogy a belügyi egységek újabb támadást intéznek a demonstrálók ellen. Megjegyezte, hogy a legutóbbi ütközetet a demonstrálók nyerték. "Idiotizmusnak" nevezte a rendőri akciót, és kiemelte, hogy a demonstrációnak mindazonáltal sikerült megőriznie békés jellegét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).