Városlista
2021. július 27, kedd - Olga

Hírek

2021. Július 22. 06:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Uniós támogatással épített ki hajóállásokat a MAHART – PassNave Kft.

Uniós támogatással épített ki hajóállásokat a MAHART – PassNave Kft.

500 millió forint uniós támogatással valósult meg a MAHART – PassNave Kft. projektje, melynek célja a személyszállításra alkalmas hajóállások kiépítése volt Visegrád, Dömös, Zebegény, Esztergom és Komárom kikötőiben.

A tervezett beruházás része a vízoldali infrastruktúra kiépítése mellett a parti infrastruktúra helyreállítása egyaránt.

Az „IKOP-2.1.0-15-2016-00034” azonosítószámú projekt tartalmának bemutatása:
A projekt stratégiai célja, hogy a Dunakanyar térségében, tágabb megközelítésben pedig a Bécs-Pozsony-Budapest tengelyen fellendüljön a vízi személyszállítás a Duna személyszállítási kapacitásának fejlesztése által. Ennek érdekében a támogató infrastruktúra fejlesztésével a szolgáltatás színvonalának növelése a cél mind a nemzetközi szállodahajók, mind a menetrendszerinti kirándulójáratok, szárnyashajók és kompok vonatkozásában.

A Komáromban, Esztergomban, Zebegényben, Visegrádon és a Dömös átkelés megállónál a megvalósult beruházások hozzájárulnak az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program célkitűzéseihez, javítják a multimodális összeköttetéseket, átszállási lehetőséget biztosítva vonat és komp, autóbusz és hajó között a kerékpárszállítást is lehetővé téve.

A MAHART PassNave Kft. fejlesztett kikötőiben a projekt közvetlen hatására a kikötő hajók számának növekedése várható.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által támogatott projekt a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában került finanszírozásra.

További információ kérhető a titkarsag@mahartpassnave.hu e-mail címen!

Borítókép: hajozas.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 27. 10:24, kedd | Helyi

Koncertek a Kalifa-tanyán

Igazi legendák lépnek fel Búbánatban augusztus 7-én. A Kalifa-tanya színpadán penget majd többek között Tolcsvay Béla és zenél majd a TŰZKERÉK XT, de hallagthatunk indiai szitár muzsikát is.

2021. Július 27. 06:48, kedd | Helyi

Folytatódik a szelektív kukák kiosztása!

A következő két hétben, augusztus 7-ig minden érvényes szerződéssel rendelkező, a házhoz menő szállításban részesülő lakos térítésmentesen veheti át a szelektív hulladék tárolására alkalmas 120 literes kukákat.

2021. Július 26. 20:09, hétfő | Helyi

Homokszobor készül az esztergomi Duna parton

Augusztus 5-től egy óriási, homokból készült műalkotást csodálhatunk meg az esztergomi Erzsébet parkban.

2021. Július 26. 19:01, hétfő | Helyi

Újra irtják a szúnyogokat

Esztergom város közigazgatási területén újabb szúnyoggyérítésre kerül sor a hét második felében.