Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. December 10. 08:20, hétfő | Helyi
Forrás: lvp

Ünnep: 120 éves a Szentgyörgymezői Olvasókör - programok

Ünnep: 120 éves a Szentgyörgymezői Olvasókör - programok

Decemberben ünnepli fennállásának 120. évfordulóját a Szentgyörgymezői Olvasókör, mely az alkalomból ünnepi programokat szervez a hétre. Koncertek, előadások, foglalkozások, kézműveskedés vár egyebek közt mindenkit.

December 11-én, vagyis napra kedden lesz 120 éves a Szentgyörgymezői Olvasókör, a jeles évfordulóra pedig természetesen ünnepi programokkal vár az intézmény. Már szombaton elkezdődött az ünneplés, amely péntekig tart, mint Polgár József igazgató hangsúlyozta, minden program ingyenes.

Az évfordulót szombaton egy sakk-szimultán kezdte Balázs Andrással, majd helytörténeti beszélgetés folytatta a Kertbarát Kör rendezésében. Ezt követően vasárnap a „Tücsök és Hangya” Alapítvány jótékonysági vásárt rendezett, mellyel párhuzamosan kézműveskedés, egyebek közt agyagozás, bőrözés, gyertyamártogatás várta az érdeklődőket, akiket a Vörös Niki Quartett szórakoztatott, Michel Legrand emléke előtt tisztelegő koncertjével.

Hétfőn, vagyis ma Vörös Nikolett vezeti a zenebölcsis és zeneovis foglalkozásokat, majd 17 órától az Otthon Segítünk Alapítvány szülők klubja folytatja a programok sorát. 19 órakor pedig a Kertbarát Kör szakmai előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

Kedden, a születésnapon, amikor Szentgyörgymezői Olvasókör, mint kulturálódási, művelődési forma 120 éves lesz, hatha jógával, agyagozással, néptánccal és énekkari koncerttel ünnepel az intézmény.

1882. december 16-án született a magyar zeneirodalom egyik legnagyobb alakja, Kodály Zoltán. Az esztergomi Ars Musica Kórus különleges koncertekkel tiszteleg a mester 130. születésnapja alkalmából. December 11-én a Szentgyörgymezői Olvasókörben ad koncertet a leghíresebb Kodály kórusművekből 19 órától, 15-én pedig a tanítóképző Dísztermében az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola énekkara, a Ferences gimnázium kórusa, a párkányi Stilla Pectus és a váci Vox Humana kórus. A koncert után szívesen marasztalunk minden vendéget a Váralja Néptáncegyüttes nyilvános próbájára” – részletezte Polgár József.

Ezután 18 órától beszélgetés kezdődik Erős Gáborral, a többek közt olimpiai és Bajnokok Ligája döntőben közreműködő FIFA asszisztenssel.

"Programsorunkban egyetlen pont kérdéses, ez az Erős Gábor való találkozás. Amennyiben Gábor bármilyen mérkőzésen érintett (ezt legkorábban december 10-én tudja meg), akkor természetesen nem tud hozzánk jönni. Ha viszont itthon tartózkodik, akkor december 12-én 18 órától lesz vendégünk, amikor Sinkó Gyula beszélget vele” – fejtette ki a Szentgyörgymezői Olvasókör vezetője.

Szerdán baba-mama összejövetellel és 50+ jógával, csuhézással, foltvarrással, majd a kezdő jógások foglalkozásával folytatódik az ünnepi hét, majd csütörtökön születésnapi találkozóval, hiszen az ötéves Maminti Klub is ünnepel. 10 órakor az olvasókör vendége lesz Kósáné Bakos Lívia, aki a Csiri-biri babatornával ismerteti meg az érdeklődőket, akik a 120 éves évfordulót Sic Transit koncerttel zárhatják le. A záró esemény is ingyenes, ám mégis lesz „belépő”, minden vendéget ugyanis arra kér az olvasókör, hogy vigyen egy – lehetőleg természetes anyagból, saját kezűleg készített – karácsonyfadíszt a közösség fájára.

Reméljük, a programból kiviláglik szándékunk: nem elnökségi asztalok mellett akarunk emlékezni, hanem hétköznapi tevékenységünket szeretnénk minél tágabb körben ismertté tenni, a hozzánk járók számát növelni. Kitárt ajtókkal várunk minden kedves érdeklődőt ünnepi hetünkön (is)!” – tette hozzá az igazgató.

További részletek olvashatók a Szentgyörgymezői Olvasókör honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT