Városlista
2022. október 5, szerda - Aurél

Hírek

2021. Július 09. 23:15, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Ünnepélyesen is átadták a Kerek-tó melletti turista és horgász látogatóközpontot

Ünnepélyesen is átadták a Kerek-tó melletti turista és horgász látogatóközpontot

Péntek délelőtt adták át az esztergomi Vasas Horgász Egyesület 640 négyzetméteres látogatóközpontját,amelyhez az egyesület 190 millió forintot pályázaton nyert el, 70 millió forintot önerőből biztosított.

A Búbánatvölgyben lévőKerek tó mellett épült esztétikus, a XXI. századi igényeknek megfelelően kialakított létesítmény két szinten várja a látogatókat.

Szentkirályi Ádám, az egyesület elnöke elmondta, a Kerektavi Természetház nevű létesítmény a horgászok és a természetjárók igényeinek kiszolgálására épült.

Egy 150 fős közösségi terem mellett két oktatóteremnek is helyet ad, ahol horgászoktatást, valamint túravezető képzést tarthatnak.
Az elnök hozzátette, a tavaly 60 éves Vasas Horgász Egyesület a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Pilisi Parkerdővel és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közös konzorciumban építette fel a természetházat, amely egész évben várja a látogatókat, éttermi ellátást is kínálva.
Völner Pál, a térség fideszes önkormányzati képviselője közöntőjében kiemelte turisztikai, erdőgazdálkodással foglalkozó és civil szervezet példaértékű összefogásával jött létre a természetház megépítését eredményező pályázat. A sikerhez kiemelkedő mértékű, 70 millió forintos önerőt biztosított a horgász egyesület.

Seregi János, a Magyar Turisztikai Ügynökség elnökhelyettese elmondta, hogy a konzorciumban benyújtott pályázat tejes költségvetése 418 millió forint, a fennmaradó összegből egyéb fejlesztések valósulnak meg a Pilisi Parkerdő területén.
Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő vezérigazgatója szólt arról, hogy a kezelésükben lévő területet átlagosan évente 25 millió ember keresi fel, de ez a szám a járvány időszakában 30 millióra emelkedett. A vezérigazgató kiemelte, hogy a természetjáró szövetséggel együttműködve a nagy beruházások mellett számtalan helyszínen végeztek olyan fejlesztéseket, amelyek a természetjárók igényeit szolgálja.


A Vasas Horgász Egyesület Esztergom legnagyobb civil szervezete több mint 2700 taggal. Az 1960-ban alapított egyesület tóépítési jegyek kibocsátásával is finanszírozva hozta létre a Búbánat-völgy négy tóból álló tórendszerét, ahol horgászattal és halneveléssel foglalkoznak, valamint 9 hivatásos halőrrel felügyelik a megyei Duna szakasz vízterületeit.

Fotók: Farkas István MTI

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco