Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. Július 10. 09:56, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Unokáját kényszerítette munkára a nagyanyja és élettársa

Unokáját kényszerítette munkára a nagyanyja és élettársa

Elfogták a rendőrök azt az asszonyt, aki 11 éves korától kezdve kényszermunkára kényszerítette unokáját Botykapeterden. A nő barátját is őrizetbe vették a rendőrök.

A rendőrök pénteken egy 63 éves nőt és egy 50 éves férfit fogtak el Botykapeterden. Az asszony a gyámsága és gondozása alatt álló, most 13 éves fiú unokáját az elmúlt két évben, vagyis 11 éves kora óta rendszeresen különböző fizikai – főként mezőgazdasági jellegű – munkák elvégzésre kényszerítette, majd a munkáért kapott pénzt elvette a gyermektől – közölte a rendőrség.

Hozzátéve, hogy a férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy ő szállította el élettársa fiát a munkavégzés helyére, majd onnan haza. Amikor a fiú ellenkezett, akkor veszekedéssel, kiabálással kényszerítette munkára, de olyan is előfordult, hogy a férfi vette át a gyermek munkabérét, amelyet ezután átadott a nagymamának.

A rendőrök a nagymamát és a férfit is gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ellenük emberkereskedelem és kényszermunka elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.