Városlista
2023. december 1, péntek - Elza

Hírek

2017. Április 04. 14:52, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu/MTI Fotók

Útban az Everest csúcsa felé az egykori esztergomi főiskolás - FOTÓK

Útban az Everest csúcsa felé az egykori esztergomi főiskolás - FOTÓK

Klein Dávid és az esztergomi főiskolán végzett Suhajda Szilárd hegymászók néhány napja vágtak neki a magyar expedíciós hegymászás történetének első oxigénpalack nélküli Mount Everest hódításának.

Jelenleg már útban vannak az alaptábor felé.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd hegymászók, valamint Török Edina, az alaptábor vezetője, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagjai útban az Everest alaptábor felé a nepáli Namche Bazaarban április 4-én.

Suhajda Szilárd (b) és Klein Dávid hegymászók a Magyar Everest Expedíció 2017 tagjai indulás előtt a Liszt Ferenc-repülőtéren 2017. március 27-én.
Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében.

MTI Fotók: Mohai Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.

2023. Október 24. 12:04, kedd | Helyi

Elektromos gokartokkal száguldozhatunk novembertől Esztergomban

Egyben bővítve is a város turisztikai programjainak kínálatát az autóversenyzés világát megjelenítve nyílik meg novemberben az elektromos gokartpálya Esztergomban. A hírt maga a működtető tette közzé a Facebookon.