Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. November 08. 07:48, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/városháza

Utcák és utak sora újul meg Esztergomban – Napirenden a város

Utcák és utak sora újul meg Esztergomban – Napirenden a város

Útfelújítások, költségvetés, ipari parki fejlesztések, piac – egyebek között ezekről döntöttek Esztergom képviselői szerdai rendkívüli testületi ülésükön.

A testületi ülés elején ismételten elhangzott, hogy november 13-án 17 órakor közmeghallgatás lesz a Zsinagóga épületében. Majd költségvetési átcsoportosításokról, az ipari park egyes cégeinek fejlesztéseihez kapcsolódó kérdésekről, a tervezett piachoz szükséges településrendezési eljárásokról, az Aranyhegyi Óvoda új német nemzetiségi csoportja miatt szükségessé vált alapító okirat módosításáról döntött egyebek között a képviselő-testület a november 7-i, rendkívüli testületi ülésen.

A hat előzetesen meghirdetett napirendi pont mellett további két sürgősségi javaslatot tárgyaló ülésen ezúttal Juhász István és Stámusz Andrea nem tudtak részt venni.

A képviselők elsőként a Magyar Suzuki Zrt. és a Kirchoff Hungária Kft. további, tervezett fejlesztéséhez szükséges döntéseket hozták meg a partnerségi egyeztetés lezárásáról, valamint arról, hogy a településrendezési eszközök felülvizsgálatával összefüggő környezeti vizsgálat lefolytatása nem indokolt. Mindkét esetben a jelenlévő 13 képviselő 12 igen szavazattal és 1 tartózkodással hozott támogató döntést az ipari parki cégek fejlesztésével kapcsolatban.

Hasonló pozitív döntés született az új piaccal kapcsolatban is, vagyis a partnerségi véleményezési eljárást lezárták, és a képviselő-testület döntött arról, hogy településrendezési eszközök felülvizsgálatával összefüggő környezeti vizsgálat lefolytatása nem indokolt.

A képviselők egyhangúan támogatták az Aranyhegyi Óvoda Alapító okiratának módosítását, amelyre azért volt szükség, mivel az intézmény két német nemzetiségi csoportot indított a 2017-2018-as iskolai évben. Szintén egyhangú döntés született a Strigonium Zrt. és leányvállalatai idei könyvvizsgálata tárgyában: a feladatot továbbra is a legkedvezőbb árajánlatot benyújtó Correct Pénzügyi és Könyvszakértő Kft-t látja el.

A rendkívüli ülés utolsó, nyílt ülésen tárgyalt napirendjeként költségvetési átcsoportosításokról döntöttek a képviselők, valamivel több, mint 240 millió forint értékben. Az átcsoportosításra azért volt szükség, mivel az idénre beterezett több beruházás – út- és járdaépítések, felújítások – a tervezési és engedélyezési eljárás elhúzódott, így ezek 2018-ban valósulhatnak meg. Helyettük a testület olyan felújításokra csoportosította át a költségvetési összeget, amelyek esetében nincs szükség tervezésre, a munkálatok még idén elkezdődhetnek és – az időjárás függvényében – be is fejeződhetnek.

Az átcsoportosításnak köszönhetően alábbi új beruházásokra jut forrás:
- Sugár úti járda felújítása
- Bánomi út 2 garázssor támfal és járda építés
- Csatai Szabó János utca kétoldali járdájának felújítása
- Kristói utca burkolatának felújítása
- Ipolyi Arnold utca burkolatának felújítása
- Gyurgyalag utca burkolatának felújítása
- Kápolna utca burkolatának felújítása
- Wesselényi utca mindkét oldali járda felújítása
- Kolozsvári utca bal oldali járda felújítása
- Malonyai utca burkolat és járda felújítása
- Táti út jobb oldali járda felújítása
- Rényi Rezső utca baloldali járdájának felújítása
- Kőrösy László utca kétoldali járda felújítása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.