Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2011. Szeptember 01. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Utcára kerültek a Hollóházi Porcelán dolgozói

Utcára kerültek a Hollóházi Porcelán dolgozói

Megszűnt a munkaviszonyuk a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. minden dolgozójának – írja a BorsodOnline.

A honlap május végén számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. májusi taggyűlésén a többségi tulajdonában lévő Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. működtetését jogutód nélkül megszünteti.

A felszámolási eljárás során a társaság dolgozói továbbra is megkapták járandóságukat. A mai napon azonban minden dolgozónak megszűnt a munkaviszonya. Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere elmondta, májustól folyamatosan próbált megoldást találni a problémára. Szeretett volna speciális közmunkakeretet kérni a településnek, hiszen a leépítés következtében legalább 100 hollóházi egykori porcelángyári dolgozónak a munkanélküli járadék lejárta után nem marad jövedelme, csak az önkormányzati segély. Ehhez pedig önerőt kellene biztosítani az önkormányzatnak, amire nincs keret, hiszen így is ötmilliós adóssággal küzd a hegyközi település. Koleszár Sándor elmondta, a porcelángyár területén szeptembertől megkezdi működését egy cég, amely azonban csak mintegy ötven embert vesz át a most elbocsátott kétszázból.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: felszámolás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 09:29, hétfő | Belföld

A Mészáros Autó Javító Kft. javítja ezentúl a mentőautókat

Mészáros Lőrinc autójavítója szerelheti a mentőautókat a következő négy évben, évi egy, összesen négymilliárd forintért, derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren közzétett hirdetményből.

2023. Szeptember 25. 08:50, hétfő | Belföld

559.100 Ft a bruttó átlagkereset

2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt.

2023. Szeptember 25. 07:49, hétfő | Belföld

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentők

Hazaérkeztek Líbiából a magyar kutató-mentő szervezetek tagjai, akiket a Külgazdasági és Külügyminisztérium üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkára fogadott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren vasárnap

2023. Szeptember 25. 06:00, hétfő | Belföld

Szeptember utolsó hetében visszatér a nyugodt, napos idő

Szeptember utolsó hetében visszatér a napos, nyugodt idő, 23-28 Celsius-fok körüli maximumokkal.