Városlista
2022. május 20, péntek - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Február 19. 07:41, szerda | Helyi

Útfelújítások Esztergomban és újabb körforgalom

Útfelújítások Esztergomban és újabb körforgalom

Útfelújítások kezdődhetnek Esztergomban: a Bajcsy-Zsilinszky és a Kossuth utca egy-egy szakaszának teljes felújítása egyebek mellett még nyárig elkészülhet.

A város főmérnöke február 11-én és 13-án a Magyar Közút Kht. szakembereivel közösen Esztergomot érintő, közlekedésbiztonságot javító beavatkozások tervezéséről folytatott egyeztetést. A tervek előkészítése az érintett területeken megkezdődött, és várhatóan még az idei évben meg is valósul, mivel a finanszírozás uniós pályázati pénzből történik, és az elszámolás határideje 2015. első féléve. A megbeszélésen a Kesztölci út – Suzuki út körforgalmának csomóponti kialakítása mellett szóba kerültek a 2014-ben végrehajtandó esztergomi útfelújítások is, melyek közül a Bajcsy-Zsilinszky út és Kossuth Lajos utca egy-egy szakaszának teljes felújítása még első félévében megtörténik. A munkálatok megkezdése előtt a Magyar Közút Kht. tájékoztatni fogja az Önkormányzatot és a lakosságot a várható útlezárásokkal kapcsolatban. A Szamárhegy – Csenkei híd környékén élőknek talán a legjobb hír az, hogy a 11. számú főút Szamárhegyi úti buszmegállói buszöbleinek kiépítését is tervbe vették, így egy régóta húzódó probléma oldódik majd meg ezen a területen.

Városházi információ

Esztergomi útfelújítások

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 09:07, péntek | Helyi

Tokodi Nyitott Pincék 2022

2021-ben új korszak kezdődött a tokodi pincevölgyben, a megújult Borkultúra Egyesület, valamint az Együtt Tokodért Egyesület közös kooperációjában rendeztük meg újra, többségében helyi borászokkal a Tokodi Nyitott Pincék rendezvényt

2022. Május 19. 19:10, csütörtök | Helyi

FANFESZT ESZTERGOMBAN!

Na most figyelj, Esztergom! 🤩 Érkezik hozzátok a FanFESZT!, az év legkirályabb eseménye! 😉

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Holnap lesz a hét legmelegebb napja

Pénteken újra 30 fok felett alakul a hőmérséklet az ország legnagyobb részén.