Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 02. 13:54, csütörtök | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Útfelújításra fordítja Esztergom a parkolási bevételeket

Útfelújításra fordítja Esztergom a parkolási bevételeket

Az önkormányzati útalapba fizeti be a Gran Pakoló Kft. a parkolásból származó, mintegy 30 millió forintnyi bevételét – erről döntött a képviselő-testület a július 2-i ülésén.

A testületi ülésen két napirendi pontot tárgyaltak a jelen lévő képviselők (Bánhidy László, Meszes Balázs és Stámusz Andrea egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni): a Dédai-tó májusban átszakadt gátjának rendbehozataláról, valamint a parkolási díjak felhasználásáról döntöttek.

Utóbbi esetében az elmúlt évek rendezetlen viszonyait zárták le a képviselők a július másodikán meghozott döntésükkel. Ez alapján a 2012, 2013, 2014-es évben összegyűlt, összesen 30 547 000 forintot a Gran Parkoló Kft. az önkormányzat Útalapjába köteles 8 napon belül átutalni. Az önkormányzat a teljes összeget a város útjainak javítására fordítja.

A parkolással kapcsolatban létrehozott Eseti Bizottság mindemellett jövő héten a parkolási rendszer esetleges átalakításáról, az elszámolásról, üzemeltetésről további megbeszélést tart jövő héten azzal a céllal, hogy legkésőbb idén szeptemberben a képviselő-testület egy végleges, hosszú távú megoldásról dönthessen.

A parkolás mellett a testület döntött a búbánatvölgyi Dédai-tó májusban átszakadt gátjának rendbetételéről is. A gát május 5-én szakadt át, egy óra alatt egy méter vízcsökkenés történt közel 33.000 m3 vízzel és hordalékkal terhelve a patak Dunába vezető alvizi szakaszát. A gátszakadást követően ideiglenes helyreállítás történt, amely a végleges helyreállításig biztosítja, hogy további vízvesztés ne történhessen.
Szakértői becslés szerint az átszakadt gát rendbehozatalának költséges 52,6 millió forintba kerül, az önkormányzat a képviselők döntése alapján Vis maior pályázatot nyújt be, amely a helyreállítás összköltségének 70 százalékát finanszírozná, a fennmaradó 30 százalékot a költségvetés Általános tartalék sorából biztosítaná az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.