Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 12. 10:38, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ütött, harapott a két verekedő diák, a harmadik pedig szurkolt

Ütött, harapott a két verekedő diák, a harmadik pedig szurkolt

Ütöttek, haraptak a verekedés során. Most vádat emelt az ügyészség ellenük.

Csoportosan elkövetett garázdaság és a súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség három fiatal tanulóval szemben, mert ketten összeverekedtek, miközben a harmadik személy a verekedést felügyelte és közben biztatta őket - közölte a vádhatóság közleményében.

Kifejtve, a két fiatalkorú vádlott a 2018-2019. tanévben az esztergomi szakmunkásképző tanulói voltak. 2018. szeptember 13-án a két fiú között nézeteltérés volt, amelyet verekedéssel akartak lerendezni egymással. Ezért a délutáni órákban az iskola közelében lévő füves területre mentek több ismerősük, köztük egy harmadik fiú kíséretében és egymással szemben felálltak, hogy verekedjenek. A verekedést a harmadik fiú kézjelzésére, valamint a „mehet” jelre kezdték el.

A két fiú a földön birkózott, és ütötték egymást, az egyik felülkerekedett és a karjával leszorította a másikat, ekkor a „versenybíró” azt mondta, hogy „jól van, vége, elengedni”, azonban ekkor az egyik verekedő fiú az arcán megharapta a másikat.
Ezt látva a „versenybíró” arra biztatta másodrendű vádlottat, hogy „adjál neki, harapjad, harapjad”. Újra dulakodás alakult ki a két fiú között, ennek során az egyik ököllel három ütést mért ellenfele arcára, aki az utolsó ütésnél a fájdalomtól felkiáltott, ezután a fiúk abbahagyták a verekedést.

Az ököllel is megütött fiúnak olyan szemtájéki és arctáji, nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, amelyeket ért behatás alkalmas volt az elszenvedettnél súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével büntetővégzést hozzon, a sérülést is okozó elsőrendű vádlottal szemben a büntetés kiszabását próbaidőre halassza el, és őt jóvátételi munka végzésére kötelezze, a sérülést elszenvedő másodrendű vádlottat és a „versenybíróként” fellépő harmadrendű vádlottat próbára bocsátás intézkedéssel sújtsa, egyidejűleg állapítsa meg, hogy mindhárom elkövető a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.