Városlista
2023. december 7, csütörtök - Ambrus

Hírek

2018. Február 08. 15:04, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Úttesten feküdt késő éjjel egy biciklis - esztergomi polgárőr mentette meg

Úttesten feküdt késő éjjel egy biciklis - esztergomi polgárőr mentette meg

Egy kerékpáros feküdt késő éjjel a Látóhegyi úton a földön, szerencséjére azonban arra járt Bende Jenő polgárőr, aki a kihűléstől mentette meg az életét.

Február 3-án késő este Bende Jenő polgárőr munkavégzés közben vette észre, hogy a Látóhegyi úton egy kerékpáros fekszik. Lehúzódott és bekapcsolta az elakadásjelzőjét, hogy a többi közlekedőt figyelmeztesse a veszélyre. Kiszállt autójából és a kerékpároshoz sietett. Észrevette, hogy a kerékpáros ittas állapotban van, de komolyabb sérülése nincs. Hívta a 112-es segélyhívó számot és értesítette az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület elnökét is. A kiérkező rendőröknek átadta a helyszínt és folytatta tovább munkáját.

A biciklis a polgárőrnek köszönhetően így megmenekült a kihűléstől, illetve attól, hogy elüssék.

Az esztergomi polgárőrök az eset kapcsán hangsúlyozzák: térségünkben rengeteg baleset történt az elmúlt időszakban és lehet, hogy ez az eset sem végződött volna ilyen jól, ha társuk nem segít a kerékpároson.

„A téli időszakban sokkal jobban oda kell figyelnünk a láthatóságra. A kerékpár a KRESZ értelmében jármű, tehát a vezetéséhez ugyanazok a feltételek szükségesek, mint más jármű esetében. Az első és talán a legfontosabb, hogy a járművezetésre alkalmas állapotban kell lenni (tehát ittasan kerékpározni nem szabad). A második fontos szabály hogy ismerni kell a KRESZ szabályokat. Az sem mindegy hogy hol kerékpározunk. Biciklivel a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívül főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni” – részletezte beszámolójában az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület.

Az esztergomi polgárőrök tanácsai kerékpárosoknak ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 06. 12:08, szerda | Helyi

»Őt dicsérte koldus, árva, emlékezzünk jóságára!«

2023. November 21. 09:05, kedd | Helyi

MÁR AZNAP LEBUKOTT

Egy férfi elveszítette a pénztárcáját, de még előtte, útközben találkozott a későbbi elkövetővel. Pár óra múlva minden kiderült, a dorogi rendőrök kihallgatták a tettest.

2023. Október 30. 11:27, hétfő | Helyi

Tűzoltás is szerepelt a dorogi Richter nyílt napi programjában

Több mint harmincan vettek részt a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepének Környezetvédelmi és Iparbiztonsági nyílt napján október 17-én.

2023. Október 25. 11:48, szerda | Helyi

Kémiatanárok példaértékű munkáját ismerte el a Richter

Idén is átadták a Magyar Kémiaoktatásért díjakat.