Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2018. Február 08. 15:04, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Úttesten feküdt késő éjjel egy biciklis - esztergomi polgárőr mentette meg

Úttesten feküdt késő éjjel egy biciklis - esztergomi polgárőr mentette meg

Egy kerékpáros feküdt késő éjjel a Látóhegyi úton a földön, szerencséjére azonban arra járt Bende Jenő polgárőr, aki a kihűléstől mentette meg az életét.

Február 3-án késő este Bende Jenő polgárőr munkavégzés közben vette észre, hogy a Látóhegyi úton egy kerékpáros fekszik. Lehúzódott és bekapcsolta az elakadásjelzőjét, hogy a többi közlekedőt figyelmeztesse a veszélyre. Kiszállt autójából és a kerékpároshoz sietett. Észrevette, hogy a kerékpáros ittas állapotban van, de komolyabb sérülése nincs. Hívta a 112-es segélyhívó számot és értesítette az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület elnökét is. A kiérkező rendőröknek átadta a helyszínt és folytatta tovább munkáját.

A biciklis a polgárőrnek köszönhetően így megmenekült a kihűléstől, illetve attól, hogy elüssék.

Az esztergomi polgárőrök az eset kapcsán hangsúlyozzák: térségünkben rengeteg baleset történt az elmúlt időszakban és lehet, hogy ez az eset sem végződött volna ilyen jól, ha társuk nem segít a kerékpároson.

„A téli időszakban sokkal jobban oda kell figyelnünk a láthatóságra. A kerékpár a KRESZ értelmében jármű, tehát a vezetéséhez ugyanazok a feltételek szükségesek, mint más jármű esetében. Az első és talán a legfontosabb, hogy a járművezetésre alkalmas állapotban kell lenni (tehát ittasan kerékpározni nem szabad). A második fontos szabály hogy ismerni kell a KRESZ szabályokat. Az sem mindegy hogy hol kerékpározunk. Biciklivel a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetőleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetővé teszik - a lakott területen kívül főútvonalként megjelölt úton az úttest jobb széléhez húzódva kell közlekedni” – részletezte beszámolójában az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület.

Az esztergomi polgárőrök tanácsai kerékpárosoknak ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban