Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Február 27. 09:54, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Üzletszerűen elkövetett csalások miatt tartóztattak le egy férfit

Üzletszerűen elkövetett csalások miatt tartóztattak le egy férfit

Számos, különböző értékre elkövetett csalás miatt rendelte el egy fiatal férfi letartóztatását a Pécsi Járásbíróság - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a bíróság csütörtökön hozott döntésével egy hónapra rendelték el a gyanúsított letartóztatását ötrendbeli nagyobb és tizenhárom rendbeli kisebb értékű, valamint hétrendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó értékű, üzletszerűen elkövetett csalás miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi 2019-ben és 2020-ban tíz fiktív nevet felhasználva e-mail-fiókokat hozott létre, ezek segítségével pedig hirdetésekben nagy összegű magánkölcsönöket kínált.

A kölcsön nyújtásának feltételeként a hirdetésre jelentkezőktől a hitelügyintézés költségeinek fedezésére különböző pénzösszegeket kért, melyet a jelentkezőknek - a gyanúsított, élettársa és egy ismerőse tulajdonában álló - különböző bankszámlákra kért átutalni. A férfinak a kölcsön nyújtása nem állt szándékában és arra lehetősége sem volt, az átutalást követően a gyanúsított a sértettekkel megszakította a kapcsolatot, az ígért hitelösszeget számukra nem utalta át.

A gyanúsított összesen mintegy négy és félmillió forintos kárt okozott a becsapott embereknek, ebből a férfi édesapja több sértett részére csaknem 1,2 millió forintnyi kárt megtérített.

A bíróság közleményében megjegyezték, hogy a gyanúsított az eljárás korábbi szakaszában történt kihallgatását követően is folytatta a bűncselekmények elkövetését, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló jellegű bűncselekményeket követne el, illetve a bizonyítást veszélyeztetné azzal, hogy tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg vagy rejtene el - indokolta a férfi letartóztatását a bíróság.

A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, ezért a végzés nem végleges.

Címkék: csalás, csaló, elfogás, pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.