Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2021. Március 22. 13:58, hétfő | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei főügyészség

Vádat emeltek az esztergomi férfi ellen, aki a zebrán ütött el egy gyalogost

Vádat emeltek az esztergomi férfi ellen, aki a zebrán ütött el  egy gyalogost

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki a kijelölt gyalogos átkelőhelyen ütött el egy gyalogost.

A vádirat szerint a férfi 2020. január 18-án személygépkocsit vezetett Esztergom-kertváros lakott területén, a Damjanich utcában Dorog irányából Esztergom felé. Előtte jármű nem haladt, ugyanakkor a szemből érkező forgalom folyamatos volt.

A férfi a vele szemben haladó járművek takarása miatt a kijelölt gyalogosátkelőhelyen lévő forgalmi helyzetet áttekinteni nem tudta, ennek ellenére a gyalogosátkelőhelyet nem fokozott óvatossággal, hanem a megengedett 50 km/h sebességet meghaladó, 63-67 km/h közötti sebességgel közelítette meg.

Emiatt a férfi nem észlelte megfelelő távolságról a zebrán szabályosan átkelni szándékozó sértettet, nem biztosított áthaladási elsőbbséget a részére, és bár vészfékezett, a jármű elejével a gyalogosnak ütközött.

A baleset során a gyalogos többszörös csonttörést szenvedett el, amelyek tényleges gyógytartama két hónap.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség a indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 11:02, szerda | Helyi

Legyél Te is az InfoEsztergom-EsztergomÉrt csoport tagja!

Szeretnéd, ha fotóidat minél többen látnák, ha a legfrissebb aktuális információkat olvashatnád, vagy tehetnéd közzé?

2022. Január 26. 09:10, szerda | Helyi

Kinyitott a párkányi Vadas fedett uszodája

Január 21-én megnyitott a sokak által kedvelt Vadas Termálfürdő fedett uszodája és szaunája is. Az intézmény a Szlovák Köztársaság Népegészségügyi Hivatalának 6. §-a alapján látogatható. Részletek...

2022. Január 25. 14:36, kedd | Helyi

Gyérítik a kormoránokat a Dunán

Megkezdte a kormoránok gyérítését a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége. A társaság 100 madár kilövésére kapott engedélyt.

2022. Január 25. 10:11, kedd | Helyi

A zuhanás sokkja

Inkluzív színházi darabot láthatnak, akik január 30-án, vasárnap 17.00 órakor beülnek a MáSzínház előadására a Művelődés Házába.