Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2012. Február 22. 07:07, szerda | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Vádat emeltek az orvos ellen

Vádat emeltek az orvos ellen

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt az ügyészség kedden egy orvos ellen, aki félreértelmezte a vércukorszintmérő jelzését és az általa ellátott beteg meghalt.

A Blikk számolt be arról, hogy a rendőrség vádemelést javasolt annak az orvosnak az ügyében, aki tavaly februárban a gyanú szerint „elnézte” a vércukorszintmérőt, és emiatt 50 éves betege elhunyt. A napilap azt írta: P. Nóra megmérte a beteg vércukorszintjét, de amikor a mérőkészülék HI (high, vagyis magas) jelzést mutatott, a doktornő azt állítólag „hiba” jelzésként értékelte, ezért cukoroldatot itatott a beteggel. Ezt követően az orvost az asszisztense világosította fel, hogy a készülék jelzése mit jelent, ekkor a betegnek bekötöttek egy infúziót és értesítették a mentőket, de már nem sikerült az újraélesztés.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője keddi közleményében azt írta, a fővárosi XVIII. és XIX. kerületi ügyészség P. Nóra ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat. A vádirat lényege szerint P. Nóra 2011. február 7-én a hajnali órákban, a XIX. kerületben – ügyeletes orvosként – megvizsgálta a cukorbetegségben szenvedő sértettet. A vizsgálat során a vádlott a vércukorszintmérő jelzését félreértelmezte, majd anélkül, hogy megbizonyosodott volna a sértett vércukorszintjéről, cukros vizet itatott vele. Mivel a sértett állapota tovább romlott, a vádlott ismételten megjelent a beteg lakásán, de a vércukorszintmérő jelzését ekkor is félreértelmezte, és csak a segédasszisztens figyelmeztetése alapján észlelte, hogy a sértett vércukorszintje túlságosan magas.

A vádlott ezt követően értesítette a mentőket, azonban a beteg – a szakszerű orvosi ellátás ellenére – a mentőben elhunyt. Az ügyészség szerint az orvos által megitatott cukros oldat elfogyasztása és a beteg halála között „részben ok-okozati összefüggés állapítható meg, mivel a magas vércukorszint részben természetes okú alapbetegség eredményeként az orvosi ellátástól függetlenül alakult ki”.

Az eljárást a XVIII. és XIX. kerületi bíróság folytatja le, a vádlott szabadlábon védekezik. „Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta” – írta az ügyészség a közleményben.

mno / MTI

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 24. 09:25, péntek | Kék hírek

Egy benzinkúton kezdték el csépelni egymást, a biztonsági kamera mindent rögzített

Garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik a benzinkút boltjában verekedtek.

2023. Március 22. 11:42, szerda | Kék hírek

Székdobálás, orron harapás - Videón az Esztergom-környéki kocsmai bunyó

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik közül az egyik orron harapta a másikat.

2023. Március 17. 11:40, péntek | Kék hírek

Veszprém belvárosában tapogatott egy nőt, a rendőrök elfogták

A sértett tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2023. március 14-én 9 óra 20 perckor Veszprém belvárosában egy ismeretlen személy több alkalommal megfogta őt, miközben gyalogosan közlekedett.

2023. Március 17. 09:45, péntek | Kék hírek

Drónokkal csempészik át a cigarettát a magyar zöldhatáron

A NAV hőkamerákkal figyeli az eget, így könnyen kiszúrják, amint a drónokról ledobják a csomagokat.