Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Augusztus 05. 10:01, szerda | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy házaspár ellen lányaik bántalmazása és szexuális erőszak miatt

Vádat emeltek egy házaspár ellen lányaik bántalmazása és szexuális erőszak miatt

Vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy házaspár ellen négy lányuk bántalmazása, veszélyeztetése, valamint szexuális erőszak miatt - tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a férfit kiskorú négyrendbeli veszélyeztetésével, szexuális erőszakkal, szexuális kényszerítéssel, a személyi szabadság kétrendbeli megsértésével, négyrendbeli bántalmazással és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszakkal vádolják, felesége ellen kiskorú négyrendbeli veszélyeztetése a vád.

A házaspárnak négy lánya született, akik a vádirat szerint 2006 óta rendszeresen tanúi voltak a családi konfliktusoknak, emellett apjuk rendszeresen, szíjjal, fakanállal, horgászbottal is bántalmazta őket. A gyerekek sem fizikai, sem lelki támogatásra nem számíthattak anyjuktól, mert a nő a neveléssel kapcsolatos feladatait 2016-tól teljes mértékben elhárította. A két nagyobb gyerek végzett minden házimunkát, két kisebb testvérüket is ők látták el, a tanulás rovására.

Az apa a legidősebb lányát általában szobafogsággal büntette, volt, hogy ez egy hónapig tartott. Második gyermekét becsmérelte, megalázta, többször hányásig fojtogatta. Harmadik lányát a 14. születésnapjához közeledve felvilágosításra hivatkozva szexuális cselekményre kényszerítette. A férfi szexuális céllal közeledett hatéves lányához is.

A családi háttér miatt a gyerekek közül több is alkoholhoz, gyógyszerhez és kábítószerhez nyúlt, elszökdösött otthonról, éles tárggyal bántalmazta magát.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfire fegyházbüntetés kiszabását kérte és szülői felügyeleti jogának megvonását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során