Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 20. 09:13, szombat | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vádat emeltet az esztergomi rendőrség George Clooney és felesége ellen

Vádat emeltet az esztergomi rendőrség George Clooney és felesége ellen

Egy trükkös házaspár ellen javasol vádemelést az esztergomi rendőrség, miután egy idős bácsitól lopták el készpénzét. A gyanúsítottak hamis igazolványai közt akadt olyan is, amin a férfi a világsztár fotóját használta.

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a budapesti házaspár ellen, akiket lopás bűntett elkövetésével gyanúsít az Esztergomi Rendőrkapitányság. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint F. József és F. Józsefné június 17-én ment be egy 77 éves esztergomi bácsihoz. Azt állították, az önkormányzatnál dolgoznak és a férfi egészségi állapotáról érdeklődtek. A sértett beengedte az idegeneket a lakásába, ahol a gyanúsítottak elterelték a bácsi figyelmét és eltulajdonították készpénzét. Az idős férfi csak a tettesek távozását követően vette észre, hogy meglopták, ezután értesítette a rendőrséget. A házaspárt a Tatabányán mozgóőri szolgálatot ellátó Tircsi Gábor törzsőrmesternek köszönhetően fogták el a tatabányai járőrök még aznap. Az egyenruhás tudta, milyen típusú személygépkocsit keresnek esztergomi kollégái és azt is, mi a kocsi rendszáma.

Vádat emeltet az esztergomi rendőrség George Clooney és felesége ellen

A tatabányai vasútállomásnál szúrta ki az autót, észleléséről pedig értesítette gépkocsizó járőrtársait, akik pár száz méterrel arrébb megállították a járművet és igazoltatták a benne ülő nőt és férfit. A járőrök átvizsgálták a kocsit és a gyanúsítottak ruházatát, csomagjaikat. A házaspárnál nagyobb összegű készpénzt és hamis igazolványokat találtak, melyeket lefoglaltak. A házaspárt a tatabányai egyenruhások átadták az esztergomi nyomozóknak, akik gyanúsítottként hallgatták ki őket. F. Józsefet és F. Józsefnét a rendőrség őrizetbe vette, kezdeményezésére pedig a bíróság június 19-én elrendelte előzetes letartóztatásukat. A gyanúsítottak ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség szeptember 18-án befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.