Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Július 22. 08:26, kedd | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vádemelés: darabokban akarta ellopni a Magvető-szobrot

Vádemelés: darabokban akarta ellopni a Magvető-szobrot

Vádemelést javasol az ellen a gyanúsított ellen a rendőrség, aki még télen egy vasfűrésszel esett neki az akkor még Esztergomban álló Magvető-szobornak, hogy darabokban ellophassa. Lámpaoszlopokról ajtókat is lopott.

Lopás bűntett és lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya K. Miklós ellen. A gyanú szerint az 57 éves esztergomi férfi január 20-án este megrongálta az Esztergom belvárosában álló Magvető szobrot. A férfi egy vasfűrésszel próbálta meg eltulajdonítani a műalkotás több darabját, de nem járt sikerrel, mert a főrésze eltörött. A rongálást egy helyi polgárőr vette észre, ő szólt rendőröknek. Az esztergomi nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek és három heti nyomozás eredményeképpen azonosították a tettest. A gyanúsítottat február 11-én fogták el az esztergomi rendőrök.

Vádemelés: darabokban akarta ellopni a Magvető-szobrot

Az eljárás során kiderült, hogy a férfi más, Esztergom területén elkövetett bűncselekmények elkövetésével is gyanúsítható. K. Miklós 2014 januárjában és februárjában több alkalommal eltulajdonította a városban lévő lámpaoszlopok vas ajtóit. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint és saját bevallása szerint is a gyanúsított összesen 12 ajtót lopott el, melyet később egy fémátvevő telepen adott le. A K. Miklós ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség hétfőn befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

FOTÓK: így költözött a Magvető-szobor Esztergomból

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.