Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2013. Július 29. 08:46, hétfő | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vádemelés előtt a 16 éves tokodi betörő

Vádemelés előtt a 16 éves tokodi betörő

Vádemelés előtt áll az a tokodi 16 éves fiú, aki még tavasszal tört be szomszédjához, majd a lopott holmit 17 éves barátja segítségével adta el.

A 16 éves tokodi fiú még március 25-én mászott át idős szomszédja kerítésén és rögtön az udvaron lévő mellékhelyiséghez sietett. Az ajtóról lefeszítette a lakatot, és az ott található kábeleket, lámpát és két csaptelepet bepakolta egy zsákba. A lopott holmit házuk kazánházában rejtette el, majd azt másnap reggel barátja segítségével eladta egy fémátvevő telepen.

A dorogi nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően kiderítették, ki volt az elkövető és a fiút május 5-én otthonában elfogták. Gyanúsítotti kihallgatása során a fiatalkorú személy elismerte a bűncselekmény elkövetését. Nem sokkal később a lopott holmi eladásában segédkező 17 éves fiút is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A 16 éves fiatal ellen dolog elleni erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás, társa ellen pedig bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség a büntetőeljárást múlt héten befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.