Városlista
2023. szeptember 25, hétfő - Eufrozina

Hírek

2013. Augusztus 18. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Vádemelés előtt a 16 éves tokodi tolvaj

Vádemelés előtt a 16 éves tokodi tolvaj

Befejezte a nyomozást a rendőrség annak a 16 éves tokodi fiúnak az ügyében, aki még tavasszal tört be szomszédjához, ahonnan kábeleket, lámpát és csapokat lopott.

Még május 3-án fogták el a dorogi rendőrök azt a 16 éves tokodi fiút, aki idős szomszédját lopta meg. A fiatalkorú fiú március 25-én átmászott szomszédja kerítésén és az udvaron lévő melléképületről lefeszítette a lakatot. Az ott található kábeleket, lámpát és két csaptelepet bepakolta egy zsákba, majd a lopott holmival együtt távozott. Nem tartogatta sokáig zsákmányát házuk kazánházában, azt másnap reggel eladta. A dorogi nyomozók a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül beazonosították a feltételezett elkövetőt. A 16 éves tokodi fiút május 3-án otthonában fogták el a rendőrök, majd előállították a Dorogi Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán a fiatalkorú fiú elismerte a bűncselekmény elkövetését. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A rendőrség a büntetőeljárást augusztus 13-án befejezte, és a nyomozati anyagokat vádemelési javaslattal megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.