Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2022. Január 21. 16:38, péntek | PR
Forrás: (x)

Vajon hasznos, netán kifejezetten káros a fürdőzés?

Vajon hasznos, netán kifejezetten káros a fürdőzés?

Egy hideg téli nap után mindig jól jön egy forró fürdő. De vajon jótékony hatással bír?

Úgy tűnik, a fenti kérdésre attól függ a válasz, ki is veszi a fürdőt - írja az Életmód hírek.

Fürdeni nagyon egészséges is lehet: egy 30 éven át tartó japán kutatás szerint a rendszeres mártózás a melegvízben 26 százalékkal csökkenti a sztrók esélyeit.

Ez azonban csak a teljesen egészséges emberekről elmondható. Akik ugyanis keringési problémákkal küzdenek, azokra akár veszélyes is lehet a forró fürdő.

A szakértők éppen ezért azt tanácsolják, legfeljebb 36-38 fokos vízben fürödjünk, ha pedig szív- és érrendszeri problémáink vannak, maradjunk a zuhanyzás mellett.

A bőrgyógyászok sem ajánlják, hogy hosszú órákon át pancsoljunk a fürdőkádban. Ilyenkor ugyanis kioldódnak a bőrünkben természetes módon megtalálható zsírok, a bőrünk tehát szárazzá válik. Éppen ezért a legjobb, ha fürdőolajat használunk a fürdősó helyett.

Írásunk a Hír újság, a Fejér megye portál, a Diashow, az Internetvilág és a Hírláz közreműködésével készült.

Címkék: fürdő, fürdőzés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 08:47, szerda | PR

A SEO helye az online marketing világában

Az online marketing rendkívül izgalmas, ugyanakkor kérdőjelekkel teli mixében egyre többet hallani a SEO a fontosságáról.

2022. Május 20. 13:29, péntek | PR

Mit tehetek, ha három nap alatt kellene válaszolnom az adóhatóságnak?

A NAV sok esetben hívja fel, vagy kötelezi nyilatkozat- vagy vallomástételre, illetve különféle iratok átadására az adózókat. Ezekre tipikusan rövid, jellemzően néhány napos határidőt szokott csak biztosítani.

2022. Május 19. 12:00, csütörtök | PR

Mi mindenre jó egy ózongenerátor?

A kellemetlen szagokkal, vírusokkal és baktériumokkal folyamatosan ádáz küzdelmet vívunk, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legmesszebbről elkerüljük őket.

2022. Május 19. 09:07, csütörtök | PR

Erre figyelj a sminkeszközök tisztántartásánál!

Szinte minden női neszeszerben lapul egy rúzs, alapozó vagy szempillaspirál, amelyet nem csak a tulajdonosa, hanem a kórokozók is szeretnek.