Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Január 29. 11:48, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Vakáció itthon és külföldön

Vakáció itthon és külföldön

Ó! Ió! Ció! De hol legyen idén a vakáció? Alig kezdődik el az új év, máris azon töprengünk, hogyan és hol töltsük a nyári szabadságot. Itthon vagy külföldön? Vízparton vagy inkább a hegyekben?

A kikapcsolódás ráadásul nem csak a szülőké, a családi nyaraláson túl a gyerekekre is gondolni kell. Egy sor kérdés áll tehát előttünk már a téli hónapokban, amely igyekszünk minél gyorsabban megoldást találni.

Nyaralás itthon

Magyarország legkedveltebb nyaralóhelyei közé sorolhatjuk a Balatont, a Velencei tavat, a Mátra és a Bükk hegyvidékét. Hazánk a közismert úti célok mellett számos olyan gyöngyszemet rejteget, amely csak arra vár, hogy felfedezzék. Gondoljunk akár a fertőrákosi kőfejtőre, a Szigetközre, vagy akár a Megyer-hegyi tengerszemre. A páratlan látványosságok ráadásul azt a többletértéket hordozzák magukban, hogy turistaként is otthon érezhetjük magunkat.

Az új tájakon megismerhetünk új hagyományokat is, amelyeket a közös szokásaink egészítenek ki. Ez az élmény pedig jelentősen kevesebbe kerül, mint egy külföldi utazás. A belföldi nyaralás vitathatatlan előnye továbbá az egyszerűsége is. Nem ütközünk nyelvi akadályokba, könnyebben tájékozódunk, és összességében sokkal nyugodtabban vághatunk bele az utazásba, amit esetleg rokonlátogatással is összekapcsolhatunk.

Természetes, hogy a legtöbb gyerek – főleg a tizenévesek! – nem csak a szüleik társaságában szeretnék tölteni a vakációt. Ma már számtalan lehetőség kínálkozik arra, hogy az érdeklődésüknek, kedvüknek megfelelő napközis vagy bentlakásos táborban kikapcsolódjanak. A megbízható táborszervezők, mint az English4life, a MindenKid, a PEOPLE TEAM, a Funside vagy a Holiday-Maker évről évre színesítik programjaikat, ahol a kicsik és nagyok is megtalálhatják a nekik tetsző kalandokat, akár többhetes turnusokban.

Vakáció külföldön

Bár hazánk szebbnél szebb látnivalókkal szolgál, mégis sokszor választjuk a külföldi nyaralást. Az úti célok között egyre inkább nemcsak európai, de egzotikus országok is szerepelnek. Ezzel már el is mondtuk a legfontosabb érvet a külföldi utazás mellett: új kultúrák, új ízek, új élmények felfedezése. Ki ne szeretné megismerni az idegen szokásokat vagy megkóstolni a helyi specialitásokat? Egy hosszabb nyaralás során a művészeti és gasztronómiai élvezetek mellett ráadásul nyelvtanulásra is időt keríthetünk. A más országokban megszervezett, gyerekeket és fiatal felnőtteket is fogadó táborok szintén a nyelvtudás elmélyítését célozzák. Az idegen kifejezések elsajátítása később mindenképpen hasznunkra válhat, hiszen sosem tudhatjuk, mikor térünk vissza kedvenc nyaralóhelyünkre.

Kapcsolódó linkek:
https://www.youtube.com/user/PeopleTeamMedia
https://www.instagram.com/peopleteamofficial
https://www.facebook.com/peopleteam
http://www.csaladi-magazin.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.