Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 30. 13:19, szerda | Helyi

Választás 2022

Választás 2022

Lassan finishbe ér az idei kampány – minden oldalon nagy az izgalom, ki-ki maga meggyőződése szerint várja a választások végkimenetelét.

Körzetünkben, a Komárom-Esztergom megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerületben 6 jelöltnek sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 500 ajánlást. Hat jelölt bizony nem kevés, nehéz helyzetben vannak azok a felelős választópolgárok, akik a térség legjobb, legalkalmasabb képviselőjét szeretnék a parlamentben látni. Hogy megkönnyítsük a dolgukat, választási riportsorozatunkban minden jelöltet igyekszünk bemutatni Önöknek. Megkerestük őket, és feltettük nekik azokat az alapvető kérdéseket, melyek megválaszolása révén bemutathatják magukat, céljaikat, elképzeléseiket azoknak, akik támogatása nélkül ambícióik mit sem érnek. Hat jelölt, hat különböző világlátás, hat merőben más elképzelés, mégis egy dolog mindegyikükben közös: a céljuk, hogy április harmadikán az ő nevük mellé kerüljön a legtöbb x.

Deák Ferenccel, az egyetlen párttámogatás nélkül induló független jelölttel beszélgettünk. Mint azt korábbi bemutatásánál is írtuk, nem áll tőle távol a politika, édesapja révén betekintést nyerhetett a városi közigazgatás rejtelmeibe.

A térséget illetően a három legfontosabb terve az ide áramló pénzek megfelelő helyre juttatása, az egészségügy és oktatás fejlesztése valamint a kistelepülések életszínvonalának felzárkóztatása a városokéhoz.

Az ukrajnai háborút Deák is elítéli, mint mondta: „Egy háborúban nincs győztes!”. Mindenképpen fontosnak tartja, hogy Magyarország kimaradjon belőle, ugyanakkor a menekültek támogatását, segítését fontosnak tartja.

Sokszor hangozatott véleménye, hogy a pártok jelöltjei felelőtlen, betarthatatlan ígéretekkel próbálják magukhoz csábítani a szavazókat, jelölttársai erősségét is ebben látja, azt ugyanakkor leszögezte, hogy a másik öt indulóval nem ellenségek, hanem ellenfelek, éppen ezért esélylatolgatásokba nem bonyolódott – bár mindenképpen szoros versenyre számít.

Párttámogatás nélkül némileg hátrányban indul a többi jelölthöz képest, a kampánylehetőségei is korlátozottabbak, de a közösségi média által igyekszik minél több emberhez eljutni, megszólítani őket, kapcsolatban maradni velük. A kampánya során egyik meghatározó mozzanatáról így beszélt: „Volt rá példa, hogy beszédbe elegyedtem egy idősebb hölggyel, aki nagyon aktív negatív kommentelő volt. Munkásruhában voltam, ahogy szoktam is lenni általában. Nem ismert meg. Nagyon jót beszélgettünk, majd a végén elmondtam ki is vagyok. Egy szónak is száz a vége happy end lett az eredmény!”

A jelölttel készült teljes interjút itt olvashatják:

1. Melyik az a három legfontosabb dolog, melyet képviselőként el szeretne érni a körzetében?

1, A térségbe áramló pénzek megfelelő helyre kerüljenek, a NERNádiak és gomba módjára növekvő oligarchák megfékezésével.

2, Egészségügyi és tanítási intézmények fejlesztése, korszerűsítése.

3, A kistelepülések pl. a méltatlanul elfeledett bányászathoz köthető községek, falvak életszínvonalát hozzá igazítanám a városokéhoz. Nem szeretném, ha lenne egyetlen olyan település is a környéken, ami azért szenvedne hiányt, mert nem kormánypárti polgármestere van!

2. Véleménye szerint a jelen ukrán-orosz konfliktusban milyen szerepe kell, hogy legyen Magyarországnak?

Egy háborúban nincs győztes!
Sajnos nem a csak a háborúban álló felek a vesztesek, hanem gazdaságilag ez világot érintő probléma. Ennek a háborúnak minél hamarabb véget kell, hogy érjen.
Magyarországnak ki kell ebből maradnia! Segítsük továbbra is a menekülteket, de más aktivitást nem szabad vállalnunk!

3. A nyilvántartásba vett jelöltek közül kiket tart a legnagyobb vetélytársainak?

Mindenképpen azokat, akik felelőtlen, és megvalósíthatatlan ígéreteikkel hatnak a választópolgárokra. Ők a legerősebbek, hiszen mutatóik alapján ez sikerül is nekik.

4. Hogyan látja saját esélyeit?

Nagyon boldog és hálás vagyok, hogy itt lehetek, köszönhetően a rengeteg támogatói aláírásnak. Az emberek szeretete és bizalma ugyan azok közé juttatott, mint akiket párt, aktivisták és százmilliós kampánypénzek támogattak! Jelenleg aki jobban szidja a másikat, nagyobbat ígérget a semmire az az esélyes. Ha ezt vesszük, figyelembe a végén leszek. Felelőtlen ígérgetésekkel viszont nem szeretnék célba érni. Azért lesz itt meglepetés bőven!

5. Miért érzi alkalmasnak magát a teljes körzet képviseletére?

Pont azért, mert képviselő szeretnék lenni elsősorban és nem politikus! Nagyon jól ismerem a környék problémáit és hiszem, hogy lehet is tenni ellene. Sajnos a nagypártok kakaskodásának és erőfitogtatásának a legjobban szenvedői a lakosok és települések. Hiába szeretne esetleg tenni valamit az egyik, már csak azért is leszavazza a másik! Elkeserítő, viszont igaz. Lehetségesnek tartom, hogy egy független képviselő azért ezt átírhatja.

6. Saját magán túl melyik másik jelöltet tudná még elképzelni a körzet alkalmas képviselőjeként?

Mindenkiből elvenném azt ami nem csak ígérgetés! Ezt csomagba rakva lehet a megoldás! Mivel majdnem mindenki pártérdekeket képvisel és nem túl gyakran egyezik a térség problémáival nehéz lenne bárkit is kiemelni. Megsérteni sem szeretnék senkit, ha valakit kiemelek. Nem ellenségek vagyunk, hanem ellenfelek!

7. Ön szerint szoros lesz a verseny ebben a körzetben? Mennyire látja kiegyenlítettnek az egyes jelöltek esélyeit?

Mindenképpen szorosabb eredményre számítok, mint a korábbi választások alkalmával.
Április 3.-án meglesz erre is a válasz.

8. Az ajánlásgyűjtés közben mit tapasztalt, mennyire veszik Önt komolyan az emberek?

Aki ismer, tudja, milyen vagyok. Ezt bizonyítja ugyan az a támogatottsági szám, mint a két „nagyoldalnak”.
A nem ismerők tábora viszont megoszlik. Egyik fele változást,egy harmadik utat szeretne, a másik fele meggyőzhetetlen és várja a csodát ennyi év után is. Továbbra is elhiszi a minden hájjal megkent, rutinos politikusok ígérgetéseit.

9. Milyen tervei vannak a kampányidőszak maradék idejére?

Mindenképpen tartom a kapcsolatot a hozzászólókkal a közösségi oldalamon. Munka mellett egyedül sajnos ennyire futja. Próbálok minden reagálásra válaszolni. Szeretnék találkozni olyan emberekkel is akik ismeretlenül illetnek bizonyos hozzászólásokkal. Volt rá példa, hogy beszédbe elegyedtem egy idősebb hölggyel, aki nagyon aktív negatív kommentelő volt. Munkásruhában voltam, ahogy szoktam is lenni általában. Nem ismert meg. Nagyon jót beszélgettünk, majd a végén elmondtam ki is vagyok. Egy szónak is száz a vége happy end lett az eredmény! Megértette: A JÓT CSENDBEN CSELEKSZIK. A TÖBBI CSAK SZÍNÉSZKEDÉS!
Jó lenne minél több helyre is eljutnom személyesen, hiszen nem Én folyok a csapból, nem vagyok százmilliókért kiplakátozva, és nagy ez a kerület ahhoz, hogy mindenki ismerjen,bár kivétel nélkül minden érintett településen vannak ismerőseim.

10. Melyik az a választói réteg, melyet kampánya során meg kíván győzni alkalmasságáról?

Én mindenkihez szólok, minden választópolgárt megszólítok. Nem szabad különbséget tenni, legyen bárhová is a hovatartozás!
Mégis a fő bázisom az a több tízezer ember, aki valamilyen ok miatt nem jár szavazni. Csalódottak, beletörődöttek, kiábrándultak, már nem hisznek semmiben. A régi, feledésbe merült bányásztelepülések lakói és mindenki, aki át lát a szitán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT