Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Április 01. 15:20, péntek | Helyi

Választás 2022

Választás 2022

Lassan finishbe ér az idei kampány – minden oldalon nagy az izgalom, ki-ki maga meggyőződése szerint várja a választások végkimenetelét.

Körzetünkben, a Komárom-Esztergom megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerületben 6 jelöltnek sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 500 ajánlást. Hat jelölt bizony nem kevés, nehéz helyzetben vannak azok a felelős választópolgárok, akik a térség legjobb, legalkalmasabb képviselőjét szeretnék a parlamentben látni. Hogy megkönnyítsük a dolgukat, választási riportsorozatunkban minden jelöltet igyekszünk bemutatni Önöknek. Megkerestük őket, és feltettük nekik azokat az alapvető kérdéseket, melyek megválaszolása révén bemutathatják magukat, céljaikat, elképzeléseiket azoknak, akik támogatása nélkül ambícióik mit sem érnek. Hat jelölt, hat különböző világlátás, hat merőben más elképzelés, mégis egy dolog mindegyikükben közös: a céljuk, hogy április harmadikán az ő nevük mellé kerüljön a legtöbb x.

Erős Gáborral, a Fidesz-KDNP helyi jelöltjével beszélgettünk.

Néhány szó a hátszeléről, eddigi tevékenységéről:

Erős 2014 óta esztergomi önkormányzati képviselő, 2019 óta pedig a város alpolgármestere. Nevét azonban nem csak Esztergomban, hanem az egész országban jól ismerik a foci szerelmesei: A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Játékvezető Bizottságának (JB) felterjesztésére 2003-ban lett nemzetközi partjelző, asszisztens, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) játékvezetői, partbírói keretének tagja. Az UEFA által készített Convention programjának magyarországi arca volt. Ez egy rövid film ahol minden országból képviselte valaki saját hazáját. Összes nemzetközi mérkőzések száma: 178, ebből válogatott vb, ill. Eb-selejtezők: 38, Bajnokok Ligája-mérkőzések:24, egyéb európai kupamérkőzések: 32. Leghíresebb partjelzői tevékenysége a 2010-es dél-afrikai világdöntőn volt. Számos kitüntetéssel rendelkezik: Komárom-Esztergom Megye Sportjáért 2017, Hivatalos Labdarúgók Szervezete Puskás Ferenc díj, Az év legjobb asszisztense 2009-2015. Képviselőként legalább olyan eltökélt és céltudatos, mint sportolóként. Legfrissebb – és minden esztergomi számára legnagyobb büszkeségre okot adó – elért célja nem más, mint hogy a parlament elfogadta az ő kezdeményezésére, Semjén Zsolt és Gulyás Gergely által előterjesztett javaslatot, és megyei jogú város lett Esztergomból.

Képviselőként azonban számos, az egész térséget érintő terve van, ezek közül a három legfontosabbnak az M100-as autóút és az esztergomi gát megépítését, valamint a kistelepülések felzárkóztatását és gazdasági lehetőségeik bővítését tartja.

A háborút tekintve ő is, akárcsak a Fidesz-KDNP elkötelezett Magyarország békéje mellett, szerinte ebből a háborúból ki kell maradnunk.

A kampány során is, akárcsak képviselőként és alpolgármesterként, a munkára koncentrált, nem pedig a többi jelöltet figyelte, éppen ezért esélylatolgatásokba nem bonyolódott, bízik abban, hogy az emberek látják eddigi munkásságát, erőfeszítéseit, céljait, és ezek meggyőzik őket arról, hogy április 3-án rá tegyék voksukat.

A térséget járva rengeteg emberrel volt lehetősége találkozni, mindenhol pozitív volt a fogadtatása, és megannyi tapasztalattal lett gazdagabb. Mint mondta: „megismerhettem mélyebben is a térségben élők problémáit és a megoldandó feladatokat. Minden egyes településünk más-más problémával küzd, a legjobban az ott lakók tudják elmondani, mit tartanak fontosnak, mik a prioritások a feladatok között.

Az Erős Gáborral készült interjút alább olvashatják:

1. Melyik az a három legfontosabb dolog, melyet képviselőként el szeretne érni a körzetében?

Az M100-as autóút megépítése kiemelten fontos a térség számára, ahogy szeretném azt is, hogy Esztergomot gát védje az árvizektől. Szintén fontos a kistelepülések felzárkóztatása és gazdasági lehetőségeik bővítése.

2. Véleménye szerint a jelen ukrán-orosz konfliktusban milyen szerepe kell, hogy legyen Magyarországnak?

Ahogy a Fidesz-KDNP mindig is hangoztatta, Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia.

3. A nyilvántartásba vett jelöltek közül kiket tart a legnagyobb vetélytársainak?

Nem az ellenfeleimmel foglalkozom, hanem a térségért és az Esztergomért végzett munkára koncentrálok.

4. Hogyan látja saját esélyeit?

A térség lakói saját környezetükben tapasztalhatják az elmúlt évek fejlődését. Amennyiben ennek a fejlődésnek a folytatására szavaznak, akkor számítok az ő voksaikra.

5. Miért érzi alkalmasnak magát a teljes körzet képviseletére?

Az alkalmasságomat nem nekem kell megítélni. Én pusztán az eddigi munkámat tudom felmutatni a választóknak, és ezért kérem a bizalmukat.

6. Ön szerint szoros lesz a verseny ebben a körzetben?

Ahogy már említettem, nem elemzésekkel, hanem a munkával foglalkoztam az elmúlt időszakban.

7. Melyik az a választói réteg, melyet kampánya során meg kíván győzni alkalmasságáról?

Véleményem szerint nem helyes az, hogy a választópolgárokat különféle csoportokra bontjuk. A lehető legtöbb embert igyekeztem elérni és megmutatni nekik, hogy mi a tétje a választásnak és mit okozna, ha a kudarcokkal teli baloldal kerülne esetleg újra hatalomra.

8. Megválasztása esetén fel kell hagynia esztergomi alpolgármesterségével, képviselőségével. Nem fog hiányozni Önnek városa?

Megválasztásom esetében is esztergomi maradok. Minden a városhoz és Szentgyörgymezőhöz köt. Ezt nem fogom feladni. A parlamentben viszont a térség segítése lesz az elsődleges szempont számomra, hogy ez a körzet tovább folytathassa a megkezdett lendületes fejlődését.

9. Hogyan értékeli ezt a mostani kampányt? Mik a tapasztalatai?

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, szerencsére a kampány alatt néhány gyenge, nem számottevő negatív megnyilvánulás volt csak a másik oldalról. Igyekeztem a saját kampányomra és a munkámra koncentrálni.

10. Rengeteg helyre eljutott a térségben, bizonyára nagyon sok emberrel beszélt személyesen is. Hogyan fogadták Önt?

Többségében a fogadtatás pozitív volt. A sportnak és Esztergomnak köszönhetően sok-sok ismerőssel találkozhattam, és az őszinte beszélgetések alatt rengeteg új tapasztalatra tettem szert, valamint megismerhettem mélyebben is a térségben élők problémáit és a megoldandó feladatokat. Minden egyes településünk más-más problémával küzd, a legjobban az ott lakók tudják elmondani, mit tartanak fontosnak, mik a prioritások a feladatok között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.